АктуалноЖивотНовини

Най-добрите ресторанти в Пампорово

Lost in Plovdiv събра за всички скиори и планински ентусиасти няколко места, които ние харесваме и известна туристическа платформа препоръчва

Най-сетне зимният сезон в България може да започне след последните дни със сняг по пистите. Постоянно наблюдаваме камерите и знаем, че вече стотици са по курортите и се спускат по склоновете.

Едно от най-предпочитаните места за практикуването на този тип спортове около Пловдив безспорно е Пампорово и поне до началото на април сме убедени, че особено уикендите –то ще се пръска по шевовете от хора. Затова и подготвихме за вас една импровизирана класация на заведенията, в които може да хапнете вкусно и да останете доволни. Не претендираме за изчерпателност и вероятно има доза предубеденост в оценките ни, но призоваваме да споделяте и вашите фаворити в коментарите.

Ще започнем с два традиционни ресторанта, в които може да се насладите на автентичната родопска кухня и атмосфера.

Първият е „Чевермето на бай Панайот“, който отваря врати през далечната 1971 г. и е едно от най-старите битови заведения. В него всяка вечер се пече най- вкусното агнешко чеверме, така както основателят – Бай Панайот, го е приготвял – под звуците на гайди и чанове, певица, фолклорна програма и жива народна музика.

Прочетете още на виртуалния гид LOST IN PLOVDIV

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина