АктуалноГрадътНовиниСпортСпортен Пловдив

Строежът на стадион Ботев няма да пречи на спортните клубове

Строителните дейности на стадион „Христо Ботев“ няма да възпрепятстват тренировките в спортните клубове до съоръжението. Това стана ясно след среща на зам.-кмета Георги Титюков с треньорите от АСКБ „Тракиец“ Данаил Димитров, АСКК „Тракия“ Валери Димитров, СКХГ „Брилянт“ Анета Гелеменова, СКХГ „Тракия Елит“ Анастасия Генова и СКТМ „Машстрой Марица-Фест“ Давид Костадинов и представители на фирмата строител на стадиона.

В момента тече 10-дневен уведомителен срок за предстоящо прокопаване на тръбни канали за електричество за стадион „Христо Ботев“ между ул. „Варшава“ и бул. „Източен“. Това известие уплаши треньорите, че по време на работата по трасетата за електричество тренировъчните зали ще бъдат затворени. И поискаха среща със строителя и представител на местната администрация. На нея техническият ръководител на обекта Асен Кехайов подчерта, че до затваряне на клубовете няма да се стигне.

Временно паркоместата, които треньорите и родителите, чиито деца посещават спортните клубове ползват, ще бъдат недостъпни. До една, две седмици, след като започнем да копаем, работата ще е завършена и местата за паркиране ще са достъпни отново“, обясни Кехайов.

Зам.-кметът Титюков от своя страна коментира, че август е отпускарски сезон и към момента могат да се използват алтернативни паркоместа. Поиска гаранция от представителя на фирмата-строител на стадион „Христо Ботев“, че до 15 септември най-късно работата по тръбните канали ще е приключила.

„След началото на учебната година посещенията на различни спортни тренировки са по-интензивни, заради което трябва да осигурим паркинг“, подчерта той и отново получи уверението на техническия ръководител, че това ще се случи.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Бати излагацията! Вторият по големина град в България няма нормален стадион вече 20 години. Колко години се строи стадион Христо Ботев, 9-ти Септември е паметник на безхабериото, Лаута е в полуразпад с една строяща се трибуна, Тодор Диев хо няма, на Марица не е забит един пирон. Има една скапана зала „Колодрума“, която не става за нищо. Едно време тези стадиони и зали са ги правили за норматив, сега са само едни безкрайни обяснения как ще ги направят, ама колко хубави ще станат и т.н.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина