АктуалноГрадътМненияНовиниОбщина Пловдив

Кючука въстана – блокираха движението в час пик

Пловдивчани от район „Южен“, който живеят на и около ул.“Петър Стоев“ излязоха на протест рано тази сутрин. Хората блокираха централния булевард на Кючук Париж в час пик, когато кварталът се изнася за работа и училище, с което предизивкиха километрични опашки от автомобили в блокирания от ремонти район на града.

Хората са изключителни недоволни от бездействието на ВиК – Пловдив и забавянето на строителните дейности по Южния обходен колектор на града. Протестиращите блокираха за час кръстовището на бул. „Никола Вапцаров“ и ул. „Михалаки Георгиев“, за да изразят недоволството си от факта, че близо месец на улица „Петър Стоев“ не се работи.

Живущите там месеци наред няма достъп до домовете си, а обратните води се изливат в дворовете и под терасите на жилищните кооперации. Пловдивчани се опасяват още от избухването на зарази и предупреждават, че при проливен дъжд обратните води ще тръгнат по улиците на целия квартал.

Припомняме, че преди седмица фирмата, която извършва проекта по ул. „П. Стоев“, спря работа заради неразплатени сметки с възложителя, а в понеделник жителите на квартала поискаха съдействие от Община Пловдив за решаване на проблема им. Те заподозряха, че изпълнителят на обекта използва гражданското недоволсто, за да изиска компенсации за целия проект по Южния обходен колектор. 

По време на протеста на обекта имаше работници. На място бе и говорителят и зам.-главен инженер на „ВиК“ – Пловдив Антон Гълъбов. Той съобщи, че до края на октомври строително-ремонтните дейности в отсечката трябва да приключат. Гълъбов се ангажира пред хората, че „ВиК“ ще контролира процеса изкъсо, тъй като след този участък трябва да бъде затворен следващият, от ул. „Михалаки Георгиев“, към Коматевския възел. 

Източник: радио Пловдив

Снимки: Даниела Добрева

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина