ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътНовини

Д-р Красимир Асенов става кмет на „Северен“

Зам.-кметът на „Северен“ д-р Красимир Асенов става кмет на района до края на настоящия мандат. Това предложение на кмета на Община Пловдив Иван Тотев ще бъде гласувано на извънредната сесия на Общински съвет идния вторник, след като в началото на тази седмица обвиненият в корупция райкмет Ральо Ралев пожела да бъде предсрочно освободен от тази длъжност.

Припомняме, че късно снощи ОИК одобри молбата му.

Асенов кара втори мандат като вице на Ралев в “Северен”. Живее в същия район. Женен с един син. Преди това е работил като главен експерт по Европейски програми и социални дейности към районната администрация в ,,Източен” до 2006  година. Бил е началник на отдел в дирекция ,,Социална политика” към  Община Пловдив. От 2017-а се занимава и с научна дейност към БАН. През декември 2018-а той издаде и първата си книга „Антропология на „гетото“ – пространство и култура“, в която са събрани негови научни изследвания на гетоизирани градски структури – т. нар. „Махали“.

Припомняме още, че той беше член на ДПС в Пловдив и през 2007-ма бе в листата за кандидати за общински съветници. Самият Асенов твърди, че от години е безпартиен.

Според запознати, изборът на Иван Тотев попада върху него, тъй като другите двама заместници на Ралев – Лариса Кътова и Калоян Георгиев , са кандидати за общински съветници. Това означава, че ако някой от сега стане райкмет, ще трябва да напусне поста 7 дни преди деня на местните изборите, което ще наложи Общинският съвет пак да избира кмет на района.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина