ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноНовини

България влиза в чакалнята за Еврозоната до края на 2019

И данъците няма да се пипат, това заяви министърът на финансите Владислав Горанов в Пловдив

Страната ни ще влезе в чакалнята за Еврозоната до края на 2019-а година, стана ясно по време на откриването на втория международен „Икономически форум Пловдив II“, който се провежда в сряда и четвъртък в Града под тепетата.

Новината съобщи финансовият министър Владислав Горанов по време на приветствието си към участниците.  Той коментира, че България е използвала силното си председателство на ЕС, за да постави един важен въпрос – влизането в т.нар. чакалня на Еврозоната – ERM II.

 „Скоро обозримо никога не е имало към тоя момент по-голямо икономическо и политическо доверие към България. Надявам се влизането на България в ERM да стане до края на годината. Не виждам пречка това да се случи.“

Няма да променяме данъците, категорично отсече Горанов. Финансовият министър отчете 4,8 на 100 разтеж за първото тримесечие на 2019-а. Имаме 3% ръст на индустрията, и 3,6 в сферата на услугите.

По думите му, сме свидетели на много очаквания от големите западни компании и на изместването на цената на труда от Централна към Източна Европа.

„Бурните ветрове, които рано или късно идват, все още не са на наша територия. Ниските лихви в Западна Европа са слънчево време, което всеки бизнесмен трябва да използва, за да си ремонтира покрива“, каза още министърът.

Борбата със сивата икономика остава приоритет, обяви още Горанов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. “ 4,8 на 100 разтеж“ – ало, 21 век сме – има проверка на правопис в текстовия редактор. Като не може да пишете грамотно, поне ползвайте възможностите на съвременните технологии

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина