ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноЗабравеният градИзбор на редактораНовиниОбщина Пловдив

Изоставеният Пловдив: Колко месеца се сменя едно стъкло?

Две деца се разминаха на косъм от инцидент, на площад „Централен“, зад Пощата, провесвайки се над тунела. Свидетел на случката е станал читател на Под тепето. Ето какво ни написа той:

„Както знаете – втори месец форум „Север“, откъм паркинга на бул. „Цар Борис III Обединител“ продължава да е без стъкло и представлява непосредствена опасност.

Преди няколко дни, проверявайки дали не е направено случайно нещо се втрещих, че две деца се облягаха на парапета, гледайки към подлеза. Едното от тях буквално се увеси на парапета за по-добра гледка над колите. Предупредих ги да внимават и виждайки баща им (който паркираше),
информирах и него – тъй като най-вероятно не знаеше.

Припомняме, че вандалските прояви спрямо този род оградни пана в самото сърце на Пловдив продължават години наред – Вижте вандалите от Римския стадион. В този случай се знае, че стъклото бе счупено преди повече от два месеца. Още в началото на май ви информирахме, че за пореден път вандали трошат едно конкретно пано на площадния парапет. Парчетата стъкла си седяха върху плочките 50 дни непометени, а на мястото на обезопасителното паното до ден днешен са опънати единствено червено-бели найлонови предпазни ленти.

Пловдивчанинът разказва, че „от Общински институт „Старинен Пловдив“ винаги са били комуникативни спрямо тези ремонти, за което отговорно отношение мога само да им благодаря. От там потвърдиха, че този обект, за жалост, е в компетенцията на район „Централен“ – също сезиран лично преди над седмица от мен и без шаблонен отговор дори.

Втори месец не е пипнато! Говорим за стандартна триплекс плоскост 119 х 84 х 1 см, каквито са почти всички! Една оборотна бройка не е предвидена резервна за замяна?

Липсата на инциденти е чист късмет, като подобни ремонти трябва да се осъществяват на момента! Счупеното стъкло над месец не беше почистено и това е позорно в центъра на града ни“, смята гражданинът на Пловдив.

Читателят ни декларира: „ако въпреки рекордния бюджет управляващите нямат достатъчно хора едно стъкло да сменят, съм готов и лично да го монтирам. Поне ще съм сигурен, че е закрепено добре и няма да пропадне при първия повей на вятъра – какъвто е случая с околните.“

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по… More »

11 коментари

  1. Иди го монтирай, щом си толкова загрижен. Приказки хвърлени ей, така, личи си. Ако си толкова загрижен просто щеше да монтираш, да се снимаш и тогава да пишеш. Аман от такива!

    1. Осъзнавате, че пипане по общинско имущество не може да се прави без разрешение ей така, защото ви е скимнално, а? Иначе всеки от кол и въже може да реши да си прави каквито поиска ремонти и да се снима. Ако на село е така, в града не е. Но сменете го вие и се снимайте, за какво плащаме данъци? Два месеца бе майна… Що не искаш оня сульо в общината, който най-вероятно ти е дружка да си размърда трибуквието? Въобще лош материал друго не заслужава!

  2. Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:–- https://use.my/arctik

  3. Може ли някой да каже има ли в Пловдив нещо което да е направено като хората в срок и качествено. Аз не се сещам друго освен пълнене на чекмеджета. За морал, чест, достойнство на некадърните управляващи вече 13 години няма да говорим.

  4. Сигурно правят далавера със стъклата, като по спирките. А тая лента на кръст нищо не може да спре, освен някой полусляп. Да бяха опасали с повече и въобще как така два месеца??? На базиликата го смениха на момента с някакво друго преди няколко месеца!!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина