ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътЖивотНовиниОбразование в Пловдив

51-ви випуск на МГ завърши с общ успех 5.71

С тържествено връчване на дипломите МГ „Акад. Кирил Попов“ изпрати своя 51-ви випуск. Постиженията му са впечатляващи: общ успех – Отличен 5.71. С успех Отличен 6.00 от Диплома за средно образование са 55 от  завършващите, а броят на пълните шестици от ДЗИ – 41. Пълни шестици и от двата зрелостни изпита имат 18 ученици, от които 13 са с отличен успех – 6.00 както от Диплома за средно образование, така и от държавните изпити. Ана Лимонова, Георги Колев, Десислава Ненова, Йоана Йовкова, Натали Бекярова, Росен Разпопов, Изел Хатьрназ,  Дуйгу Рамадан, Иван Шепелев, Мариела Антонова, Мартин Костадинов, Евгения Ангелова и Златина Тикларова са предложени за удостояване с Национална диплома на България.

„Казват „Всеки край води до едно ново начало“. Днес е краят на един дванадесетгодишен период, белязан с Вашите успехи и постижения. С Вашето израстване като личности. Това са години, които са изпълнени с много емоции, истински чувства и приятелства. Години, за които след време ще си спомняте с носталгия и усмивка. От тук нататък трябва да направите следващия важен избор в живота си. Грабнете това ново начало с разтворени шепи. Знам, че ще успеете, защото Вие сте най-добре подготвени за това. А вратите на гимназията винаги ще бъдат отворени за Вас. И помнете, където и да сте по света, ще останете в сърцата ни.“, емоционално се обърна към учениците от Випуск 2024 директорът на гимназията Веселина Карапеева.

В словото си Карапеева не пропусна да отбележи и многобройните постиженията на випуска през изминалите 5 години. С гордост бяха  представени успехите на национални и международни състезания и олимпиади, наградите  и грамотите на отличилите се с иновации и разработки в областта на математиката, информатиката, физиката, компютърната графика и български език. Сред получилите специалния знак на  Математическа гимназия бяха носителите на множество награди:  Радостин Чолаков –  многократно удостояван с грамота „Джон Атанасов“, Ана Лимонова – обявена за една от най-добрите в състезанията по дебати и медийна грамотност, Изел Хатърназ – лауреат на Олимпиадата по Български език и литература, Георги Колев – за  множество постижения в областта на математиката, информатиката и призови места в състезанията по шах-мат, Цветомир Дафов, Славка Бенина и Весела Тошева – председател, заместник-председател и омбудсман на Ученическия съвет на гимназията в периода 2021-2023 година. Награди имаше и за  призьорите в състезанията по лека атлетика – Борислав Попгеоргиев и Евгения Ангелова. В областта на компютърната графика, информатиката и технологиите престижът на гимназията са защитавали Мартин Костадинов, Златина Тикларова, а в областта на английския език  международни отличия е завоювал Милен Шопов., които също получиха почетните значки на Математическа гимназия.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:–- https://use.my/arctik

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина