ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноБългарияГрадътИзбор на редактораИзпод тепетоНовиниОбщина Пловдив

Родители, не ходете за карти за градски транспорт!

И днес 1 февруари няма карти за обещаното безплатно пътуване на деца до 14 години в масовия градски транспорт на Пловдив. Бланките на документите за пътуване все още не са доставени, а проблемът е в печатницата, показа проверка на Под тепето. И това е така за цялата страна. Няма яснота и кого ще са готови.

Припомняме, че децата до 14 г. от тази година имат право да пътуват безплатно в градските автобуси с решение на Министерски съвет. Като и когато това бе решено за по-малките ученици, отново бе направено без нужната огрганизация.

Картите се печатат от БНБ и все още не са готови, а стотици родители се разхождат без резултат всеки ден до бюрата за издаване на преференциални карти.

Препоръката на Общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ се обърнаха към родителите на ученици чрез медията ни с апел да не ходят до бюрата за карти, за да не си губят времето.

Когато картите са готови и от фирмата ги изпратят, от ОП ОКТ ще информират хората.

Нещо повече: от фирмата, която се занимава с разпространението им в Пловдив, са уверили, че те ще се издават в 6 или 7 бюра, за да няма струпване.

Няма предвидени компенсации за забавянето, признаха от ОП-то, но към момента по думите им няма проблем, тъй като учениците са на онлайн режим на обучение заради грипна ваканция и не пътуват.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по… More »

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина