ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноБизнесБългарияНовини

Министърът на икономиката открива Техническия панаир

Стартира Международният технически панаир 2023, който официално ще открие министърът на икономиката и енергетиката Богдан Богданов. Актуалните постижения и посоки в развитието на сектора ще бъдат показани от 14 до 17 септември в Панаирното градче в Пловдив.

Водещи компании в бранша ще представят своите технологии и продукти, ще промотират иновации и съоръжения пред заинтересована аудитория. Посетителите ще видят достиженията както на българските фирми, така и на компании от Европа и Азия.

Представители на автомобилната индустрия и електрониката, козметичната и химическата промишленост ще срещнат на 77-ото изложение желан партньор – производител на висококачествени бласови изделия, шприцовани изделия, матрици и асемблиране. Компанията е българска и непрекъснато разширява своя пазарен дял, благодарения на цялостната услуга, която предлага. Тежката индустрия у нас ще бъде представена от утвърдени на световния пазар български индустриални паркове, консорциуми и технологични центрове. Техните иновации и рационализации за различни производства вече фигурират със заявки в конкурса за златен медал.

Сред претендентите са мощна хибридна станция за електромобили с фотоволтаична централа и батерии, както и система за дистанционно управление и мониторинг на енергийно стопанство –локална станция/сървър и облачен софтуер. Най-голямата у нас специализирана компания в областта на металообработващите машини ще експонира различни модели стругове, фрези, преси, шлифовъчни машини и други. Наред с промишлените лидери в Техническия панаир участват и по-малки фирми, чиято дейност подпомага изграждането и оборудването на складови, производствени и търговски обекти и делови сгради.

Тази години в изложението отново се включват силни производители от Турция. Те се представят с пълна гама продукти за ВиК сектора, с резервни части за машини, автоматизирани системи и съоръжения в областта на електрониката и електричеството. Сред изложителите от Турция са и опитни компании, специализирани в проектирането и изграждането на фотоволтаични инсталации.

Алтернативни технологии за отопление с минимални разходи и екологично гориво ще предложи фирма от гр. Каратай, провинция Коня. Най-голямата полска компания, специализирана в производството на гръмоотводно оборудване с всички аксесоари, ще се представи с пълната си продуктова листа, покриваща изискванията на всеки сграден обект – промишлен, жилищен, исторически и храмов, търговски и обслужващ, офисен, обществен или спортен.

Водещ италиански производител на кранове е не само сред сертифицираните с гаранция за качество в производството по индивидуални параметри, но и с лиценз за коректни бизнес отношения.

Румънски лидер в стоманодобивната индустрия пристига с иновативни производствени предложения и атрактивни условия за партньорства. Последен клас съоръжения и консумативи за поддръжка на автомобили и двигатели ще представи на щанда си друга водеща компания от северната ни съседка. Експозицията в Палата № 3 включва също производствени мощности за полимери и апаратура за прецизно обработване на различни компоненти.

Дубайска компания ще се представи с различни модели електрокари, строителни машини и инсталации за поддръжка. Най-новите тенденции в едрата техника за строителството, минната и сондажна промишленост ще покаже българският представител на най-известната японска компания. Премиерата на последния модел колесен челен товарач ще се състои именно в Пловдивския панаир.

Машиностроенето е структуроопределящ отрасъл на промишлеността и база за развитието на националното стопанство.

Европейската комисия избра Международен панаир Пловдив за първа спирка у нас в своя пътуващ проект, посветен на 30-годишнината от създаването на единен европейски пазар. Атрактивен щанд за ползите от свободното движение хора, стоки, услуги и капитали в ЕС ще посреща посетители и изложители на 14 и 15 септември.

В 77-ото издание на Международния технически панаир участват над 200 компании от 14 държави. 22 експоната се състезават в конкурса за златните медали. Те ще бъдат оценени от експертно жури, а носителите на отличият ще бъдат обявени на специална церемония утре – петък, 15 септември.

Очаквайте подробности.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по… More »

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина