ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
СъдТемида

Шофьор на такси менте отива на съд

Ивайло ще отговаря пред Темида за използването на марката на Еко Такси

Акцията срещу шофьора на такси менте през мартШофьорът на такси менте, за чието задържане ви информирахме в края на март тази година, отива на съд. Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 43-годишния Ивайло Ж. за използване на защитен промишлен дизайн без съгласието на притежателя. Обвиняемият е шофьорът на прословутото в града менте на Еко Такси, от който бяха изревали много хора. Върху Мерцедеса му с бургаска регистрация беше поставено логото и цифрите на 6155, като заблуждаващо Ивайло бе подменил единицата със седмица.

Според обвинителния акт, шофьорът притежавал два леки автомобила, които били оборудвани за извършване на таксиметров превоз на пътници. Той разполагал с необходимите документи за извършване на този вид услуги и упражнявал търговска дейност.

На 11 април 2016 г. в Пловдив, свидетелят А.Р. се качил в таксиметров автомобил, управляван от обвиняемия Ивайло Ж. Клиентът  използвал редовно коли на Еко Такси по един и същ маршрут. В конкретния случай му направило впечатление, че обвиняемият поискал за изминатото разстояние доста по-голяма сума от обичайната. На 28 ноември пък  свидетелката М.И. също наела таксиметров автомобил, управляван от обвиняемия Ивайло Ж. Още докато пътували установила, че сумата на апарата расте доста бързо, а след това разбрала, че се е качила в автомобил със стикери, имитиращи тези на ползваните редовно от нея таксиметрови автомобили. За двата случая били подадени сигнали, като било установено, че обвиняемият никога не е работил във фирмата и оттам на са му предоставяли техния знак за таксиметрови услуги. По делото е установено, че използваният от обвиняемия стикер се различавал от този на фирмата само по една буква и цифра, но повтарял изписването, цветовото съчетание на дизайна и почти еднаквото подреждане на цифрите и буквите.  Стикерите били поставени върху магнитна подложка върху предния и задния капак и са били иззети като веществени доказателства. По делото е представено Свидетелство за регистрация на промишлен дизайн в Патентното ведомство със срок на закрила до 2026 г. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото, съобщават от прокуратурата.     

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина