ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътНовини

Прокуратурата се самосезира по казуса с Пловдивския панаир

Върховната касационна прокуратура (ВКП) се самосезира днес във връзка с публикации в медиите относно твърдения за извършени закононарушения от длъжностни лица по повод придобиването на дружествени дялове на „Международен панаир Пловдив“ АД от „Пълдин туринвест“ АД, съобщиха от държавното обвинение.

Прокурор от върховната прокуратура ще извърши проверка, като за резултатите обществеността ще бъде своевременно информирана, отбелязват от прокуратурата.

Община Пловдив не обжалва решението на Окръжния съд в Пловдив от 4 април, с което магистратите решиха, че вписването на акциите на Община Варна от Международен панаир – Пловдив в капитала на „Пълдин Туринвест“ АД е законосъобразно, съобщи Величко Родопски, зам.-кмет на Община Пловдив по „Финанси и стопански дейности“.

От „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) обявиха преди два дни, че ще сезират прокуратурата във връзка с казуса с Пловдивския панаир.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Не мога да открия къде се къса нишката – всички мразят корупцията, а почти винаги когато някой се сдобие с някаква власт се корумпира в България, а реално всички сме българи. Корумпирани ли сме родени или като се влезе в системата се включва някоя спяща клетка? Поглеждайки назад в историята, корумпето в нас е било натискано само с леко нехуманни методи. Ако рискуваш да си загубиш главата, се появява една борба между чувството за самосъхрение и желанието към лесната, народна пара. В контекста на нашето съвремие, корупцията се наказава с почетно отношение от някои медии, при излизане от съда, след обявяването на оправдателна присъда и заключението, че всичко е било политически реваншизъм. Все пак Иван Костов пише книги и раздава автографи.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина