ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътЖивотНовиниОбщина Пловдив

С водна дъга посрещнаха първия редовен полет от Истанбул

С водна дъга посрещнаха днес следобед първия редовен полет от Истанбул на летище Пловдив. Самолетът, литнал пълен с пасажери от турския мегаполис, кацна малко след 15.30 часа на пистата на аеропорта.

Пътниците от аероплана бяха изненадани на терминала от знатни посрещачи- заместник-министърът на транспорта и съобщенията Николай Найденов, Генералният консул на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерюв, кметът на Пловдив Здравко Димитров и негови колеги от близките общини.

С днешния първи полет на авиокомпания Pegasus Airlines се даде старт на редовната линия от летище Сабиха Гьокчен в Истанбул до летище Пловдив.

Сред първите пасажери в самолета от Истанбул бе депутатът от Бурса Мустафа Йезгин. Той изрази надежда, че скоро ще има редовна линия от Пловдив и дотам, а зам.-министърът на транспорта и съобщенията Николай Найденов увери, че скоро и това ще се случи. В самолета до Пловдив пътува и Мениджър продажби на Pegasus Airlines. На място идеята за редовна линия до Бурса адмирираха и представители на изселниците ни там.

Всички гости от Турция подчертаха, че България е помогнала първа след унищожителните земетресения в страната им. А полетът на връщане към Истанбул ще качи много дарения от наша страна към бедстващите хора в южната ни съседка.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина