ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноБългарияВластИзбориНовини

Президентът против изпращане на въоръжение в Украйна

България е суверенна държава и никой отвън не може да ни поставя искания, заяви държавният глава в пловдивското село Устина – ВИДЕО

Президентът Румен Радев заяви, че продължава да е категорично против изпращане на въоръжение от резервите на Българската армия в зоната на военните действия в Украйна. Той заяви позицията си по време на посещение в пловдивското село Устина, където присъства на ритуал по зарязване на лозята по случай днешния празник.

По думите му, този конфликт няма военно решение и изходът от него е незабавно прекратяване на огъня и диалог, категоричен е държавният глава, като допълни, че България  категорично осъжда агресията на Кремъл срещу суверенна държава. 

На журналистически въпрос относно повдигнатата тема за импийчмънт Радев коментира:

„Ако партиите на войната спечелят изборите и съставят правителство, тогава нека поемат отговорност за решението Българската армия да предаде въоръжение на Украйна. Бивши народни представители, които не разбират абсолютно нищо от военно дело, правят всичко възможно да ни въвлекат в процеси на ескалация, които изобщо не могат да контролират.

Президентът напомни, че в решението на 48-ото Народно събрание за военна подкрепа за Украйна ясно е записано, че последваща помощ трябва да бъде съобразена с българските възможности.

„Огромният разрушителен потенциал на този конфликт изисква служебното правителство да отговаря преди всичко за чл. 9 от Конституцията на България – да гарантира сигурността и териториалната цялост на страната“, заяви още държавният глава и върховен главнокомандващ на БА.

Вижте цялото му изявление във видеото

Президентът смята, че списъкът с български граждани, санкционирани по „Магнитски“, идва да помогне борбата с корупцията. „Няма кой друг да свърши нашата работа“, заяви Радев.

Той заяви, че няма информация дали други българи ще попаднат в санкционния списък. По думите му най-доброто средство повече това да не се случва е следващият парламент да се ангажира с ефективна правосъдна реформа.

Румен Радев заяви още, че най-спешната задача на бъдещия 49-и парламент е приемане на антикорупционните закони.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по… More »

Един коментар

  1. Не мога да си спомня къде съм паркирал крана , ама като го намеря ще го закарам пред президентството ,пък дано тоя руски гасодарственик се сети що Аятолаха го е паркирал пред неговата спретната къщурка с двама гвардейци отпред.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина