ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътЖивотНовини

ВИДЕО: „Идват, оставят дарения и казват: Запишете от Гошо“

Непрестанен поток от хора, които идват и оставят дарения – някои оставят пари, други дрехи, одеала, храна, питат как могат да съдействат. Така изглежда част от производствената база на „Жанет-45“, която издателят Манол Пейков превърна в център за събиране на дарения в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия.

Десетки доброволци – някои от тях от издателската къща, много други просто дошли да помагат, опаковат, координират, разпределят даренията, надписват: „Нови якета – Турция“, „Храна – Сирия“, организират целия процес. А главен диригент е именно Манол Пейков, чиито телефон не спира да звъни и едва отдели време за участие в поредното издание на видеоблога ни „В Капана на Под тепето“. За разлика от досегашните участия, този път изданието не е от студиото в Капана – гостувахме на място.

„Хората гласуват огромно доверие на мен и другите, които сме в тази кампания. Идват, носят ми пари като дарение в кеш и когато питам „От кого са“ – тъй като записвам всички дарения, за да има пълна отчетност – просто ми казват „От Гошо“., коментира във видеото Манол Пейков. По-късно той показа и дарение от 20-ина лева под формата на монети от „Миша – за неща за пострадалите от земетресението“.

Той разказа за нуждите на хората на място, защо в Турция приемат само нови дрехи, а в Сирия все още – втора употреба; за това как ще достигат дарения до Сирия, каквито има много, въпреки плъзналите фалшиви новини, че никой не дарява за сирийците; за стотиците телефонни разговори с различни фирми и организации, които предлагат помощи или намалени стоки; за огромната благодарност, изказана от посланикът на Турция у нас, която лично е казала на Пейков „Сега разбрах, че България наистина е приятел на Турция“.

Теодор Караколев

Пише по темите, свързани с културата, културното наследство и история… More »

Един коментар

  1. „Пейков – за цар поне!“ Гласуй народе!

    Фьодор КараКАЛИНКА – за посланик в Сирийско, най после да си намери място след подмазването! Заедно с неговата „Фондация БГстански Архитектурски ПостМодерн“.

    (Темата „ДОЛУ ЧЕРВЕН КРЪСТ“ беше изчерпана вчера, петък, от Т.Г. с видеоклип от местопрестъплението прославящ Пейков във вождистка Поза!)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина