ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Актуално

Зверско убийство от преди 7 години най-после е разкрито

Арестуваха Васил Петров за изнасилването и жестокото умъртвяване на Диана Андонова от Първенец след нов негов опит за тежко престъпление 

От 2000-та до 2015-та има 57 случая на „студени досиета”, 21 са в Пловдив

Много възрастни жени не си признават, че са били насилени

Преди 7 години в с. Първенец възрастна жена на име Диана Андонова беше зверски изнасилена, пребита, а след това и убита. Тя е намерена с множество рани и травми по цялото тяло, фрактури в областта на главата и разкъсвания. Сигналът за тежкото криминално престъпление е получен на 19-ти февруари 2009г. Тогава следствието прави редица огледи. Разпитани са над 60 души от селото. По жертвата е намерена следа от биологичен материал от извършителя, който е нямало с какво да се сравни. До сега!

На 1-ви септември 2016г. в 9:30 ч. е получен сигнал за влизане взлом в дома на още една възрастна жена, отново в Първенец. Мъж се опитал да блудства с нея. В негово лице тя разпознава съседа си Васил Петров, който бива задържан от областна полиция. Методът и причината за престъплението са твърде сходни. Биологичният материал от тялото на Диана с ДНК пробата на Васил съвпада, което заковава виновника, а прокуратурата и служителите на МВР повдигат обвинения на Петров за брутално убийство, изнасилване и блудство.

Мъжът е регистриран, бил е осъждан и преди и е глухоням. Психолозите не виждат признаци на психическа нестабилност и отклонения. Самият Васил признава, че е извършил второто престъпление, като обяснява подробно как и с какво е разрязал оградата на къщата, как е нахлул и какво е причинил на жената. Мотивът за кражба не съществува. Нито в случая от 2009-та, нито сега, принадлежностите на домакините не са докоснати, въпреки че Васил е безработен.

Подобен вид жестоки престъпления попадат в графа „студени досиета” и за последните 15 години броят им е 57 за цялата страна, като полицаи от Пловдив работят по 21 от тях. Истината е, че много случаи остават безгласни, защото повечето сигнали не идват от потърпевшите жени. Най-често те се пускат от техни близки. Едва проценти от жертвите успяват да преодолеят срама и страха и сами да подадат оплакване.

На въпрос за недостатъчността на служители на областна дирекция по селата, главен комисар Христо Терзийски разясни, че това се получава защото полицаите в централните части много често се командироват по курортите и по-населените туристически дестинации. Въпреки това, районно управление Труд обслужва 2 общини и 22 села, а нов закон позволява назначаването на сътрудници по охрана, които ще се насочат както в по-големите градове, така и в по-ниско населените области. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина