ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Актуално

Семейството и адвокатът на полицая Караджов се оплакаха от оказване на силен психически натиск

Половинката на служителя на икономическа полиция обвини разследващите двойното убийство в тормоз

Каля Караджова: Заплашваха ме, че на сина ми ще бъде подхвърлена марихуана, след което ще бъде задържан, ако не призная, че мъжът ми е отнел животите на родителите си

В упражняване на силен психически натиск от страна на разследващите двойното убийство на Божура и Йордан Караджови се оплакаха днес адвокатът на полицаят Венцислав Караджов Зоя Тошкова и съпругата му Каля. Двете дадоха официална пресконференция по-рано днес в залата на БТА, за да изкажат своята гледна точка около случващото се. Венцислав понастоящем е обвинен за това, че е дал оръжие на сина си, който само преди няколко дни навърши 15 години. Това е официалната причина, поради която той е в ареста, но в момента тече разследване за убийството на неговите родители, което по данни на полицията се е случило на 15-ти май. По неофициална все още информация той е основен заподозрян за изключително тежкото престъпление.

Адвокат Тошева бе категорична, че от 17-ти май до днес, Караджов не е разпитван, а с него само са водени беседи. Срещу Венцислав няма обвинения, повдигнати по повод двойното убийство, но от задържането му до преди 2 дни, семейството му и родителите на неговата съпруга са викани почти всеки ден на беседи в полицията. Върху тях е оказван силен психически натиск, били са обиждани с различни думи, показвани са им снимките на починалите, а Каля е била увещавана да свидетелства срещу съпруга си, за да не бъде обвинена в съучастие. Тошева заяви още, че разпитите и беседите, които са провеждани с детето са били без знанието на неговата майка.

По думите на Каля Караджова, най-голям натиск е оказан върху нейната майка, Мария Рекина. Тя е викана за разпити ежедневно, някои от които са продължавали по цели нощи. Разпитвана е както в Пловдив, така и в София от тамошни криминалисти. По думите й, поведението на разследващите е било ужасно, обиждали са я по различни начини и е била блъскана по ръцете от хората, които са водили разпитите, общо 12 души. Тя атакува и началникът на Криминална полиция Васил Саватинов с твърденията, че той е повикал служителка, която да напише самопризнания от името на Мария Рекина, в които е описано, че Мария е била свидетел на двойното убийство и е видяла как Венцислав стреля по родителите си, след което Рекина. Тя категорично е отказала да подпише подобно нещо, но Саватинов, заедно с още няколко от присъстващите са заявили, че са чули Мария да прави самопризнания и ще подпишат документа, твърди Каля.

По случая веднага е подадена жалба, с която Под Тепето разполага и ви прилагаме снимки от копието на документа.

 

Бях заплашвана, че на сина ми ще бъде подхвърлена марихуана, след което ще бъде задържан, ако не призная, че съпругът и е убил двамата си родители, каза още Каля. Твърди, че е била е насилвана да се подложи на детектор на лъжата, но е отказала, тъй като цялото семейство няма доверие на полицията. Стресирани сме е смятам, че резултатите могат да бъдат подменени и ползвани срещу мен, клати глава тя.  

Каля Караджова разказа още, че най-голям натиск по време на беседите срещу нея е оказан от Георги Георгиев и Саватинов. Беседи, защото тя също все още не е разпитана официално като свидетел, а на 26-ти май категорично е отказала да разговаря с работещите по случая. Защото не издържах вече на атаките срещу мен. Бях изведена от дома си с белезници и закарана във Второ районно управление, където ми бяха задавани въпроси от Стоянов, Георгиев и Саватинов, като само първият от тях имаше нормално отношение към мен, каза още Каля Караджова. По думите й, Георгиев и Саватинов й казали, че има броени часове до изнасяне доказателствата срещу съпругът й, а тя ако не съдейства ще бъде наказателно отговорна за съучастие. Най-лошо беше отношението на софийския криминалист, продължи да разказва Каля. Той ме питаше мога ли изобщо да спя спокойно, не ми ли се явяват на сън убитите и крещеше, че сме изроди, убийци и изверги. Каза, че не сме се държали адекватно в ситуацията и благодарение на опита и стажа си, той вече знаел, че ние сме убили родителите на мъжа ми, нервно разказваше Караджова.

Тя разказа, че между Венцислав Караджов и родителите му наистина е имал конфликт за имота, в който живеели всички. В края на 2014-та младите Караджови напуснали общото жилище, защото, пак по думите й, били принудени и се преместили в дома на Мария Рекина. Това, обаче, не смекчи напрежението, а в края на 2014-та бащата на Венцислав се опита да го наръга с нож, след което бе подадена жалба за домашно насилие и той бе осъден. Последваха още конфликти и разговори, но те се състояха в тесен семеен кръг и никой от съседите, които дават изявления, не е присъствал на тях, твърди Каля.

За въпросната къща е заведено и дело, което е приключило през средата на миналия месец, броени дни преди състоялата се кървава трагедия. В съда е бил внесен иск за подобрения на къщата, които възлизат на 120 000 лева, за които Каля заяви, че това са семейни спестявания. Макар че тя отрича съпругът и Венцислав да се е отнасял лошо със своите родители, те са подали жалба срещу него, защото Венцислав се е заканил на баща си да го убие, в резултат на което е било отнето личното му оръжие за 5 месеца.

В крайна сметка, последният скандал между двете семейства е бил за неплатена сметка за ток. Сградата, в която се помещавали те, се водила офис център и токът е бил индустриален, който е със значително по-висока цена. Съпругата на Венцислав твърди, че сумата е била около 800 лева и младите Караджови били заставени да я платят, макар че отдавна били напуснали общото жилище. Те така и не се разплатили в ЕВН, но мистериозно задълженията изчезнали. Каля Караджова заключи на финала, че макар и да са имали конфликти с родителите на съпруга й, те никога не биха могли да извършат подобно зверство и е категорична, че никой от тях не е замесен. Имам други подозрения, които споделха в полицията, но органите на реда ги приеха с насмешка, завърши жената.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина