ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

Пловдив излиза #ЗАЕДНО за Украйна

След масовия протест за мир в столицата – ГАЛЕРИЯ

Тео Ушев подари плаката за инициативата

Мирното шествие ще премине по Главната улица

Хиляди хора изпълниха триъгълният площад между Министерски съвет и Президентството снощи в София. От там те тръгнаха към Софийския университет и Орлов мост, където с минута мълчание изразиха почит към жертвите на войната в Украйна. По време на събитието нямаше речи, но всеки имаше възможност да изрази мнението си в подкрепа на украинския народ и за мира по света с плакат.

Социалните мрежи буквално се наводниха от снимки и видеа на участниците в шествието.

Тази галерия е от профила на писателя Георги Господинов.

Символ на масовите мирни протести стана плакат, изработен и дарен за инициативата от световноизвестния български аниматор Тео Ушев.

От всеки от нас зависи да сме видими и чути, категорични са организаторите. Щафетата за мира продължава и в нея се включват Велико Търново и Пловдив. Шествието под тепетата е насрочено за утре – събота 26 март от 14 часа.

Ето призивът на организаторите от  Украинско-българско сдружение „Пловдив“

„Приятели, време е и България да излезе на голямо шествие в подкрепа на суверенна Украйна! Само на няколко стотин километра от нас един народ се бие за своята свобода и за бъдещето на Европа с цената на огромни невинни жертви и разрушения. Този народ успя да изненада целия свят с достойнството, смелостта и издръжливостта си.
Същевременно България е в плен на все по-силната хватка на руската пропагандна война срещу страната ни. Руската посланичка в понеделник си позволи да говори от името на българския народ. Следим надигащия се краен национализъм в Русия и разбираме какво означава той за България, ако не изискаме една адекватна и навременна позиция в подкрепа на Украйна от правителството ни. Не можем да позволим маргинални про-руски партии да диктуват най-важните решения за бъдещето на България. Не бива да оставим гласовете ни да бъдат заглушени.
Време е да се заявим, че сме тук, че сме в ЕС и НАТО, че сме направили вече цивилизационния си избор и заставаме зад него.
Нека и ние да излезем, да направим един ярък, макар и символичен жест към народа на Украйна.
ЗАЕДНО С УКРАЙНА!
Пловдив, До Дом Левски на малка главна, събота, 26 март от 14.00ч- начало на шествие. Митинга ще е до Централна поща в 14.30ч.
Включете се, поканете приятели и семейство, нарисувайте плакати, вземете знамена – украински, български, на ЕС, а и музикални инструменти, за да ни видят и чуят!
Събитието е мирно и участниците ще спазваме законите на Република България.“

Снимка на корицата: Атанас Търпанов/Facebook

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

12 коментари

  1. Самите украинци казват че войниците ги държат за жив щит, наемниците от Америка и Великобритания също казват същото, взимали им паспортите и ги крали да ходят на първа линия на сигурна смърт, има не едно и две интервюта, хората си излизат с имената, бруталната пропганда на Америка \БайДън вече стана ясна, не само за зомбитата с украинско знаме на профила! Всъщност колко такива борци за свободата на Украйна са отишли доброволци…ще ви кажа ,николко! 30 години ни държат бедни, ограбват ни по супер елементарен начин,като подкупва политиците на власт! Алтернативата е Възраждане и ако трябва революция срещу тези които са предатели на собствения си народ и родина!

  2. Супер много ме дразнят такива плакати като “България подкрепя Украйна” и изказвания тип “всички българи”. Айде да се направи един референдум или истинско проучване, не ти Алфа Рисърч, с въпроси тип: Кой подкрепяте във войната: Украйна, САЩ, Русия или никой, да видим колко голяма част от българите подкрепят украинската държавна политика ( не украинският народ, защото това мисля, че е ясно). А жълтопаветниците са около 1% от населениет ни. Аз иначе подкрепям всеки протест за МИР, равенство и защита на животните и околната среда, но без лицемерието и двойните стандарти!!!

    1. На мен пък са ми странни всички, които подкрепят мира, но за тази война има едно “но”. Сега ще ми обяснявате за игрите на големите, нали! Да си ги правят не на гърба на украинския и руския народ! А пък войските които влезнаха в Украйна, чии бяха? Ама те САЩ били накарали Путин! Когато вашето дете направи проблеми в училище, кой е виновен? Той или децата, които са го накарали? Хайде стига глупости вече!

      1. Няма “но”, няма игри на големите за мен. Има само хора и близки народи, които не бива да се убиват едни други. Мен лицемерието ме възмущава, което е най-долният инструмент за разпалване на още и още насилие. Ако си против войната, не си “За” едната или другата, защото тогава искаш да има победител и загубил, а във войната губят всички нормални хора!!! А като се появят българи с украински знамена, ще се появят и тези с руски, а ние които рзвяваме само знамето на България, ще трябва да гледаме отстрани как българи са срещу българи, защитаващи чужди интереси – най-вече икономически, защото като се заговори за “морал” и “ценности” , най-малко има морал и ценности.

      1. Не виждам и ти да си публикувал/ла три имена и ЕГН. ? Но пък можеш да отидеш да вееш чужди знамена или да формираш информирано мнение или да си подкрепяте мейнстрийма сляпо. Успех!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина