АктуалноГрадътНовини

La fourchette – камиончето за пица в централната част на Пловдив

…и една история как придворният пекар на принца на Саудитска Арабия приготвя специалитети от френската кухня за всички нас в Града под тепетата

За Доминик и Весела и вкусно приготвената храна от тяхното пица камионче слушахме цяло лято и когато разбрахме, че само преди месец са намерили своето място в Пловдив, побързахме сами да се уверим в неустоимите им предложения. Намират се точно на отсрещния тротоар на бившето кино Фламинго и както те сами шеговито обявяват във Фейсбук страницата си адресът им е „почти толкова известен, както този на Айфеловата кула“.

Зад щанда с голяма усмивка ни посреща Доминик и след като знанията ни по френски не са достатъчни, а неговите по български език – също, към нас се присъединява и съпругата му Весела, която разказва цялата история зад интересния примамлив подход към предлагане на храната. Доминик е майсторът пекар в кухнята и това е умение, което той усвоява и развива от 14 годишен. Още преди години двамата отварят първата пекарна за хляб с квас под тепетата, но впоследствие пред тях се разкриват други възможности и продават бизнеса. След това животът ги отвява към Саудитска Арабия, където Доминик е личен придворен пекар на принца. Ексцентричният престолонаследник е широко известен с милионите, които разхищава, и явно – върл почитател на пресните френски тарталети.

Цялата история прочетете във виртуалния гид на Пловдив – LOST IN PLOVDIV

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина