ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътЗабравеният градМненияНовиниПод ножаРазследванеСъдТемида

Звучен шамар за общината и митрополията от Върховния административен съд

ВАС окончателно отмени предварителното изпълнение на ПУП за параклиса на Джамбаз тепе

Според Темида разпореждането на Общината е незаконосъобразно и нецелесъобразно. Кметството е осъдено за разноските на две инстанции

Община Пловдив и Пловдивска митрополия отнесоха звучен шамар. Върховния административен съд окончателно отмени предварителното изпълнение на ПУП за параклиса на Джамбаз тепе. С това Темида заяви на администрацията и на църквата, че правилата и процедурите важат и са еднакви за всички.

Определението от ВАС е от вчера и с него върховните съдии оставят в сила Определение N 1401/27.08.2020г. по адм.дело N 2119/2020г., с което е отменено разпореждането за предварително изпълнение на заповедта на кмета, с която е одобрен ПУП-ПРЗ и РУП за изграждане на параклис от църквата „Св.Марина“- Пловдив.

Според определението на Пловдивския административен съд, потвърдено от Върховния, разпореждането на кмета за промяна на плана за регулация и застрояване на имота на Джамбаз тепе, където пловдивският митрополит Николай планира да построи нов храм, е незаконосъобразно и нецелесъобразно.

Освен отмяната на предварителното изпълнение, общината е осъдена да плати съдебните разноски по делото на двете инстанции.

Заповедта на кмета е обжалвана от заинтересовани лица, тъй като освен храм се предвижда и строителство на калкан със съседен имот на двуетажна сграда.

 

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето.… More »

4 коментари

  1. Камарата на Архитектите в България КАБ следва да преразгледа ПРОФЕСИОНАЛНАТА ПРАВОСПОСОБНОСТ на заемащия Без Конкурс (вж. лъжите https://podtepeto.com/aktualno/konkursnoto-nachalo-v-obsthina-plovdiv-e-fakt/ ) парашутист послушник Главен „Архитект“ и ако не го лиши напълно, то да ограничи до степен …селски плевни.
    Едвали Прокуратурата ще се събуди от престъпленията на фанатични идеолози; но Колегията може да въведе разум и равновесие и компетентност.

  2. Върху МОЗАЙКИ ОТ ДВОРЦОВА КЛАСА „…на Джамбаз тепе, където пловдивският митрополит Николай планира да построи нов храм, е незаконосъобразно и нецелесъобразно….“ Планът не предвижда ЗАСТРОЙКА С ИДЕОЛОГИИ и Альоши.
    Точка.
    Град се строи от ГРАДОУСТРОЙСТВО, от План.
    Не от щения на налудния фанатичен АЯТОЛЛАХ със злия поглед, с ролекс, лимузини, архонтЦи и биячи джихадисти.
    ПОСЛУШНИК ГладАрх, който е ПОСЛУШНИК на ПОСЛУШНИКА КлЕТ (без да се е явил на конкурс пред Колегията!), който пък е ПОСЛУШНИК на БоБоТРИ / ЧЕТИРИ, който пък е ПОСЛУШНИК на МУТРО’ПОЛИТ’ика и се опитва да пробута „конституция“ като за НАЦИЯ ОТ ПОСЛУШНИЦИ
    =следва да бъде разследван, съден, затворен и да излежи престъплението да ЗАСТРОЯВА ТЕПЕТА.
    МУТРИТЕ – ВЪ***?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина