ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноНовиниСъдТемида

Прокуратурата изиска цялата документация по провеждането на конкурса за компютърен томограф на КОЦ-Пловдив

Кметът: Няма да отстраня д-р Калинов

Окръжна прокуратура  е изпратила писмо до Община Пловдив с искане да бъде предоставена цялата документация по провеждането на скандалния конкурс, съобщи кметът Здравко Димитров след днешната сесия на местния парламент.

Той бе категоричен, че няма да  отстрани директора на дирекция „Здравеопоазване“ д-р Калин Калинов, каквото искане имаше на днешния граждански протест.

Като председател на конкурсната комисия за избор на управител самият д-р Калинов подчерта отново, че е подписал протокола с особено мнение и е подал сигнала за злоупотреби в онкологичния диспансер. И припомни, че в него той сигнализира, че проф. д-р Марианна Янева в края на 2016 г. , след като е назначена за управител на „КОЦ – Пловдив“ ЕООД, е подписала договор за закупуването на компютърен томограф, без да извърши необходимата проверка на процедурата. Така е ощетила здравното заведение с 254 777 лв.  и е финализира процедурата,  подготвена от нейния предшественик д-р Красимир Вальов. Във връзка с тази процедура той напусна поста, а след това получи и условна присъда от три години заради това, че е ощетил бюджета на онкологичния диспансер.

Кметът Здравко Димитров поиска да се проведе публично обсъждане за казуса с избора на управител в на „КОЦ – Пловдив“ ЕООД.

Отложиха точката за избор на директор на Онкодиспансера на фона на протести

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина