ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътНовини

Шефката на общинската еклогия оглави Басейнова дирекция в Пловдив

Новината съобщи министърът на околната среда и водите Емил Димитров в Карлово

Йорданка Цонева поема временно дирекция „Екология и управление на отпадъците” в общината

Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ – Пловдив от днес има нов директор. Това е досегашната временно изпълняваща длъжността директор в Общинската дирекция „Екология“ Василка Чопкова.

Новината съобщи министърът на околната среда и водите Емил Димитров по време на посещения в Карлово, където направи първа копка на компостираща инсталация за зелени отпадъци, която се изгражда по оперативна програма „Околна среда“ и е на стойност от близо 5 милиона лева. Съоръжението ще обслужва всички населени места в общината.

Припомняме ,че еклого №1 на общината поема длъжността на зрелищно арестуваната и освободена от съда бивша шефка на Басейнова дирекция Цветелина Кънева.

Шефката на Басейнова дирекция не се яви в съда (ВИДЕО)

В края на февруари Кънева и нейни колеги бяха арестувани в акция на  Специализираната прокуратура и обвинени за това, че от май 2018 г., заради финансово облагодетелстване, неправомерно са издавали срещу подкупи разрешителни за сондажи на животновъди.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева: Трима са привлечени като обвиняеми след проведената акция в Басейнова дирекция

Шефката на Басейнова дирекция е обвинена в безстопанственост

Министър Димитров обяви още, че на три места в страната –  Пловдив , Плевен и Монтана се проверяват  площадки, на които се преработват внесени от чужбина отпадъци. Предстои да се инспектират регионалните депа за битови отпадъци и ТЕЦ-ове в страната.

По-късно от Община Пловдив обявиха, че Йорданка Цонева поема временно дирекция „Екология и управление на отпадъците” на мястото на Василка Чопкова, със заповед на кмета Здравко Димитров, като  временно изпълняващ длъжността директор.

Тя е агроеколог и има повече от 20 години стаж в дирекцията. Завършила е Аграрния университет в Пловдив – „Екология и опазване на околната среда“ и до момента ръководеше направление „Екологичен и здравен риск“ в дирекцията.

За длъжността директор на дирекция „Екология и управление на отпадъците” в Община Пловдив предстои да бъде обявен конкурс за титулярното място.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина