Подтепето

темида

05 Фев, 2018

Продължава делото срещу бившия полицай Венцислав Караджов

Разпитват свидетели

В Пловдивския окръжен съд продължава делото срещу бившия полицай Венцислав Караджов, който е обвинен в убийството на родителите си Божурка и Цветан Караджови. 46-годишният мъж е в ареста от май 2016-та.

Според обвинението убийството е извършено предумишлено, с особена жестокост и с користна цел. Венцеслав е искал да придобие имот на жертвите, което е престъпление по чл. 116, ал.1, т.3, т.4, т.6, т.7 и т. 9, вр. чл. 155 от НК. Обвиняемият е с мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Според прокуратурата Венцеслав Караджов е единствен заподозрян, тъй като отношенията с майка му и баща му отдавна са влошени. Те спорели за имот на ул. „София” в Пловдив.  Три дни преди трагедията възрастните хора печелят дело за притежанието на имота. Караджов отрича да е извършил престъплението.

Днес и утре предстои разпит на свидетели.

Няма направени коментари
Още от рубриката "темида"

Подобни новини

10 Авг, 2017

Повече от година, след като семейство Караджови, бяха открити мъртви, Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу сина им

46-годишният полицай Венцеслав Караджов е в ареста от май 2016-та

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе за разглеждане в Съда обвинителен акт срещу Венцеслав Караджов за това, че на 15.05.2016г., в гр. Пловдив, умишлено е умъртвил двама човека – майка си Божура Караджова и баща си – Цветан Караджов.

Според обвинението убийството е извършено предумишлено, с особена жестокост и с користна цел. Венцеслав е искал да придобие имот на жертвите, което е престъпление по чл. 116, ал.1, т.3, т.4, т.6, т.7 и т. 9, вр. чл. 155 от НК.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Най-тежкото предвидено от закона наказание за извършеното от обв. Караджов престъпление е доживотен затвор без замяна.

           

» повече
15 Дек, 2016

Окончателно заковаха в ареста обвинения в двойно убийство Венцислав Караджов

И последният опит на обвинения в двойното убийство на родителите си полицай Венцислав Караджов удари на камък. Апелативният съд окончателно го остави в ареста, като отказ да уважи жалбата му срещу наложената от предната инстанция мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Припомняме, че Караджов е обвинен в умишленото умъртвяване на майка си Божура и баща си Цветан.

Съдът намери, че е налице обосновано предположение относно авторството на престъплението, в което е обвинен Венцеслав Караджов. Не е отпаднала и опасността да извърши и друго престъпление при мярка, различна от „Задържане под стража”. За престъплението, в извършването на което е обвинен, законът предвижда наказание „лишаване от свобода” от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Определението е окончателно ...

» повече