Майки посрещат убиеца на Паоло пред съда

Темида

В събитието се включват близките на Катерина Матеева

Гръцкият състезател, прегазил Кари, се завърна в България, за да поеме отговорност за стореното

Шумно посрещане устройват пловдивски майки за убиеца на Паоло- Георги Сапунджиев пред пловдивската съдебна палата утре. Загрижени за децата си родители, както и почернени семейства от шофьори като старозагореца, смятат да организират бдение под прозорците на втора зала на Апелативен съд, където ще се гледа мярката за неотклонение на Сапунджиев. Заседанието започва в 10ч., а гневните срещу решението на окръжните съдии в Стара Загора да пуснат убиеца под домашен арест ще поискат постоянно му задържане.

Сапунджиев прегази 4-годишният Паоло в града под липите пред очите на родителите му. Това отприщи гигантско недоволство в цялата страна. През уикенда в няколко пловдивски града вървяха паралелни протести срещу убийците на пътя. Бяха посочени няколко точки за корекции в Наказателния кодекс за подобен вид престъпления.

Очаква се утре пред съда в събитието да се включат родителите, приятелите и съучениците на прегазената на спирка от градския транспорт Катерина Матеева. Виновникът за това гръцки гражданин Боскос се е завърнал в България в посочения от съда срок, въпреки притесненията на мнозина, че той няма да се появи отново тук, за да понесе наказателната си отговорност.

 

Споделете ни във:

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.