Избягалият от болницата в Пловдив затворник е лежал за кражба

Темида

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за бягство на затворник

карикатура: Ириен Трендафилов/ Затворническа музика

59-годишният мъж, който се е отклонил от затвора в Пловдив е изтърпявал наказание от една година и шест месеца „лишаване от свобода“ за кражба при първоначален „общ“ режим в Затворническо общежитие от открит тип „Хеброс“, поради което и не е бил под постоянна охрана в болницата. Това става ясно от съобщение на Района прокуратура-Пловдив, която наблюдава досъдебно производство за бягство на затворника. Става дума за престъпление по чл. 297 ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 11 юли 2018 г., лишеният от свобода М.М., на 59 г., след 8,40 часа, е напуснал болница в гр. Пловдив, в която е бил настанен за лечение и не е бил изписан от там.

Наказанието му е било наложено от Районен съд-Смолян през 2017 г. В болницата е бил настанен за лечение на 9 юли 2018 г. Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив се провеждат процесуално-следствени действия и оперативни мероприятия за издирване на М.М. Предвиденото от закона наказание за престъпление по чл. 297 ал. 1 от Наказателния кодекс е до три години лишаване от свобода. 

Споделете ни във:

1 коментар

  1. А къде са спали оперативните работници от МВР,обслужващи затвора,Пловдив,че така често им бягат затворници.Тези полицаи на курорт ли са там или на тренировки за интриганстване…..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.