Подтепето

темида

12 Юли, 2018

Избягалият от болницата в Пловдив затворник е лежал за кражба

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за бягство на затворник

карикатура: Ириен Трендафилов/ Затворническа музика

59-годишният мъж, който се е отклонил от затвора в Пловдив е изтърпявал наказание от една година и шест месеца „лишаване от свобода“ за кражба при първоначален „общ“ режим в Затворническо общежитие от открит тип „Хеброс“, поради което и не е бил под постоянна охрана в болницата. Това става ясно от съобщение на Района прокуратура-Пловдив, която наблюдава досъдебно производство за бягство на затворника. Става дума за престъпление по чл. 297 ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 11 юли 2018 г., лишеният от свобода М.М., на 59 г., след 8,40 часа, е напуснал болница в гр. Пловдив, в която е бил настанен за лечение и не е бил изписан от там.

Наказанието му е било наложено от Районен съд-Смолян през 2017 г. В болницата е бил настанен за лечение на 9 юли 2018 г. Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив се провеждат процесуално-следствени действия и оперативни мероприятия за издирване на М.М. Предвиденото от закона наказание за престъпление по чл. 297 ал. 1 от Наказателния кодекс е до три години лишаване от свобода. 

  • 12 Юли, 2018 | някой си
    А къде са спали оперативните работници от МВР,обслужващи затвора,Пловдив,че така често им бягат затворници.Тези полицаи на курорт ли са там или на тренировки за интриганстване.....
Още от рубриката "темида"

Подобни новини

14 Юли, 2018

Заловиха затворника, който избяга от болницата в Пловдив

Той е бил разпознат и задържан от служители на III РУП

Лишеният от свобода 59- годишен мъж, който според терминологията , се отклони от УМБАЛ „Свети Георги“ в средата на седмицата е бил задържан тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Пловдив.  

Припомняме, че Младен Младенов бе настанен за лечение в здравното заведение в началото на седмицата, а лекарите установили липсата му след вечерна визитация в сряда. Той е изтърпявал наказание от една година и шест месеца „лишаване от свобода“ за кражба при първоначален „общ“ режим в Затворническо общежитие от открит тип „Хеброс“, поради което и не е бил под постоянна охрана в болницата.

По ирония на съдбата, тази сутрин Младенов е бил установен и задържан от ...

» повече
12 Юли, 2018

Полицията разпространи снимка на избягалия затворник

Издирва се 59-годишен мъж

В 20.30 часа вчера във Второ РУ в Пловдив постъпил сигнал от затвора в града, че 59-годишният лишен от свобода Младен Младенов е в неизвестност след като напуснал без предупреждение болница, където бил настанен за лечение. 

Гражданите, които разполагат с информация за местонахождението му, могат да сигнализират в дежурната част на ОДМВР – Пловдив на телефони 032/632210 и 032/932323, в най-близкото районно полицейско управление или на тел. 112.

» повече
24 Апр, 2018

Арестуваха избягалия от пловдивския затвор

Георги Танчев се укривал в апартамент на бул. „Княгиня Мария Луиза”
 
Беглецът от пловдивския затвор Георги Танчев бе открит и арестуван при акция на служители от отдел „Криминална полиция“ днес на обяд. Точно в 12 часа униформени влетели в апартамент на бул. „Княгиня Мария Луиза“, където повече от две седмици 42-годишният рецидивист се укривал. Танчев бил задържан и в операция, в която участие взели и служители на Трето и Четвърто районни управления на МВР. Жилището, в което пребивавал, било на негов приятел, също криминално проявен. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да повдигне обвинение спрямо избягалия затворник, за което е предвидено наказание до три години „лишаване от свобода“.

Георги Танчев, който изтърпява влязла в сила присъда за държане на наркотични вещества в размер ...

» повече
16 Апр, 2018

Далеч по-строг режим в местата за лишаване от свобода поиска от Пловдив главният прокурор

Сотир Цацаров лансира идеята за създаването на зандан за опасните затворници, заговори за „затворническата аристокрация”

Обвинител №1: Трябва да си зададем въпроса необходимо ли е в българските затвори да съществува възможност за дарения, обзавеждане на килии отвън, носене на цивилни дрехи и т.н.

Ако това отношение към местата за лишаване от свобода продължава, това въобще няма да е последното бягство

Протестите на надзирателите бяха повече от основателни, смята той

Въвеждането на далеч по-строг режим в местата за лишаване от свобода предложи от Пловдив днес главният прокурор Сотир Цацаров. Обвинител №1 лансира идеята за създаването на затвор за опасни лишени от свобода и заговори открито за „затворническа аристокрация” сред изтърпяващите наказания.   

До този момент не ми е известно МВР да ...

» повече