Италианец къта незаконно цял арсенал в гараж в Пловдив

Темида

Задържаха 52-годишния Бетто, държал без разрешение пет пушки, три пистолета, някои от тях преправени от газови в бойни, над 50 боеприпаси

Италиански гражданин, пребиваващ постоянно в Пловдив, бе задържан за незаконно притежание на боен арсенал. Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем 52-госишния Бетто К. държал огнестрелни оръжия и боеприпаси без надлежно разрешение. На 12 април полицаи извършили претърсване и изземване в гараж, ползван от обвиняемия. От помещението били иззети огнестрелни оръжия – пет пушки, три пистолета, някои от тях преправени от газови в бойни, над 50 боеприпаси, както и метални сачми, кутии, мишени, менгеме, хидравличен крик  и др. До момента е установено, че Бетто държал оръжията и боеприпасите от февруари 2018 г. до април 2018 г.

По делото са извършени процесуално-следствени действия – претърсване и изземване, приложени писмени документи, предстои извършване на съдебно-балистични и технически експертизи и др.

По искане на Районна прокуратура-Пловдив съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Бетто К., като определението на Районен съд-Пловдив е потвърдено и от Окръжен съд-Пловдив на 24 април 2018 г.   

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.