Подтепето

темида

07 Ноев, 2017

Бездомникът Любчо към съда: Оправдайте ме!

Искам да бъда оправдан. Не съм извършил нищо! Това заяви пред Темида бездомникът Любомир Данчев, осъден на първа инстанция на 4 години затвор за огнената стихия в Тютюневия град. Председател на състава на днешното съдебно заседание бе лично шефът на Окръжен съд- Пловдив Валентин Хаджиев.

Данчев обжалва решението на Районен съд, който го наказа с четири години лишаване от свобода за пожара в складовете. Той е категоричен, че е невинен и иска да излезе на свобода.

Съдия Хаджиев обяви, че ще се произнесе в законовия едномесечен срок. Всичко, което поискахме, ни бе отказано. Сякаш днешното съдебно заседание нямаше смисъл,  коментира адвокатът на Любчо- Стефан Левашки.

Няма направени коментари
Още от рубриката "темида"

Подобни новини

05 Дек, 2017

Собственици на имоти и администрацията заедно пишат проекти за Тютюневия град

Снимката е илюстративна: Некласиран проект на рх. Георги Шопов и арх. Ангел Петраков

Инвеститорите и Община Пловдив обсъдиха общ план за възстановяване на историческия район

Проектите включват идеи за развитието на Тютюневия град чрез запазване на облика му, уреждане на градската среда и създаване на нормативна база за извършване на строителство

Собствениците на имоти в Тютюневия град в Пловдив, представителите на местната власт и Асоциацията на българските архитекти обсъдиха цялостна концепция и проект за развитието на района, съобразени с изискванията на Министерството на културата и Националния институт за недвижимото културно наследство (НИНКН). Проектите включват идеи за развитието на Тютюневия град чрез запазване на облика му, уреждане на градската среда и създаване на нормативна база за извършване на строителство.

Идеите бяха коментирани от кмета на Пловдив инж. Иван Тотев като първото градивно предложение за ...

» повече
28 Ноев, 2017

Учредено е Сдружение на собствениците в Тютюневия град

Организацията е финансирала заснемане и макетиране на зоната  

Таня Грозданова

Собствениците на обекти в Тютюневото градче се включват активно в съживяването на зоната, като част от тях са учредили свое сдружение. Организацията съвместно с Общината и фондация „Пловдив 2019“ работи за целта. Това стана ясно от представяне на напредъка по проекта Пловдив – Европейска столица на културата през 2019-а година, който кметът и председател на УС на Фондацията направи днес на „Есенен колоквиум за дигитална сигурност и култура, културно-историческо наследство и дигитализация в Пловдив“. Форумът се провежда в х-л „Империал“, организиран е съвместно с женската структура на ГЕРБ и фондация "Конрад Аденауер".

Тотев припомни, че през лятото на тази година на работна среща с министъра на културата Боил Банов е взето ...

» повече