Подтепето

Спортен Пловдив

13 Сеп, 2017

Йордан Йовчев се изправя срещу Pavell & Venci Venc’ в Драконова надпревара на Гребната

На 17 септември кампанията Живей Активно! гостува в Пловдив с множество активности

На 17 септември най-мащабната инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот „Живей Активно!“, организирана от Нестле България с подкрепата на Министерство на младежта и спорта и Община Пловдив, ще предизвика пловдивчани да се включат в една необичайно енергизираща надпревара. Наред с множеството активности, разпръснати из целия град, едно от най-емблематичните средища на спорта в Пловдив - Гребната база, ще бъде домакин на първата Живей Активно! Драконова надпревара. Новите атракционни драконови лодки ще се впуснат в невиждано състезание по гребния канал. Начело на двата отбора ще застанат олимпийската легенда Йордан Йовчев и музикалното дуо Pavell & Venci Venc’. Точно в 13:00 ч. на новите драконови лодки ще се ...

» повече
09 Сеп, 2017

Пловдивските огнеборци се класираха на първо място в шафетата 4 х 100 м с препятствия

Победител и носител на Купа “Тримонциум” 2017 г. е Християн Христов от СДПБЗН - София

Пожарникарят от София Християн Христов спечели Купа „Тримонциум“ за трети пореден път в петък на традиционния Пети турнир по пожароприложен спорт за мъже „Тримонциум“, Пловдив 2017 г., който проведе в петък на лекоатлетически стадион „Пловдив“ на Грабента база. Участваха 42-ма огнеборци от  7 областни клубове във Видин, Пазарджик, Пловдив, РДПБЗН София, СДПБЗН, Стара Загора и Факултет „ПБЗН“ при АМВР.

Христият изравни републиканския рекорд с време от 14,93 сек. при дисциплината “Изкачване с щурмова стълба”.

Пловдивските огнеборци се класираха на първо място в шафетата 4 х 100 м с препятствия.

Вижте класирането:

Дисциплина “100 м пътека с препятствия”

1-во място – Георги Георгиев от Стара Загора, с ...

» повече
08 Сеп, 2017

Огнеборци от 7 областни клубове мерят сили в турнира на Пловдив

 

Общо 42-ма огнеборци от  7 областни клубове по пожароприложен спорт в страната се включват в Пети турнир за мъже „Тримонциум“, Пловдив 2017 г., който стартира тази сутрин на лекоатлетически стадион „Пловдив“ на Грабента база. Участниците са от: – Видин, Пазарджик, Пловдив, РДПБЗН София, СДПБЗН, Стара Загора и Факултет „ПБЗН“ при АМВР.

Те ще се състезават в дисциплините:

„100-метрова пътека с препятствия“, която се провежда до обяд

„Изкачване с щурмова стълба“, надпреварата в нея е от 13,30 до 16 часа и „Пожарна щафета 4 х 100 м с препятствия“, чийто стартове са от 16:15-17:00 ч.

Турнирът е във връзка с 6 септември и в чест на Професионалния празник на българския пожарникар – 14 септември.

» повече
14 Авг, 2017

Състезание по триатлон за купа „Пловдив“ ще се проведе за седми път

 

Спортен клуб по триатлон ”Три-екстрийм” със съдействието и финансовата подкрепа на  Община Пловдив организират за седма поредна година състезание по триатлон с международно участие за купа „ПЛОВДИВ”.

Надпреварата ще се състои на Гребна база в Пловдив на 27.08.2017 г./неделя/ от 9,00 до 17,00 часа. През времетраенето на състезанието публиката ще бъде запозната с историята и особеностите на спорта  триатлон.

Всички граждани и гости на града могат да се включат в различните дистанции на състезанието. За най-изявените са предвидени  много предметни награди и  грамоти.

Ето и програмата:

9.00 ч.- Откриване на състезанието.

9.30 ч. - „Купа Три-екстрийм Пловдив” 

Дистанция ЕЛИТ : 1500 м плуване – 40 км колоездене- 10 км бягане

12.30 ч.- Старт триатлон   юноши ...

» повече
25 Юли, 2017

Младежкият ни национален отбор по авиомоделизъм донесе сребро от Европейско първенство (СНИМКИ)

Младежите се пребориха за сребърните медали и развяха трикольора на почетната стълбичка

Майсторът на спорта Никола Радков и м.с. Младен Тотев, тийм мендижърът и инструкторът им са от „Модел клуб-Пловдив“

Отлично се представи м.с. Ивайло Димитров, който зае първо място индивидуално и стана европейски шампион

На провелото се от 16 - 22.07.2017 г. Европейското първенство по авиомоделизъм в клас F3J в гр. Мартин – Словакия, младежкия национален отбор в състав: м.с. Ивайло Димитров от Шумен, м.с. Младен Тотев от Казанлък и пловдивчанина от „Модел клуб-Пловдив“ м.с. Никола Радков, водени от тийм мениджъра на отбора Ангел Карадинев също от „Модел клуб-Пловдив“, спечелиха в изключително трудна надпревара второто място.

Младежите се пребориха за сребърните медали и развяха трикольора на почетната стълбичка.

Регистрация на моделите

Пловдивските момчета и инструкторът им Радослав Радков

Отлично се представи м.с. Ивайло Димитров, който ...

» повече
23 Юли, 2017

Български финал на Световното по гребане

Финалът с участието на Борис Йотов е в 12.25 часа днес
 
България ще има участник във финал на Световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 години, което се провежда в Пловдив. 
Борис Йотов направи отлична гонка в полуфиналите на мъжкия скиф, като се пребори за третото място, което му даде възможност да участва в битката за разпределение на медалите. Победител в неговата серия стана канадецът Тревор Джоунс. Финалът с участието на Борис е в 12.25 часа днес. 
 
Останалите български лодки, които гребаха на полуфиналите ще участват във финал Б. Най-близо до класиране за последната гонка беше Десислава Георгиева, която остана 4-та в своята полуфинална серия. Б финалът с нейно участие е в 09.25 часа ...
» повече
23 Юли, 2017

Три италиански лодки от Пловдив ще отидат и на олимпиадата в Токио през 2020 година

Интервю с Марчела Яковели – тийм мениджър на гребния отбор на Италия.
 
Госпожо Яковели, как премина подготовката на италианския отбор за това първенство?
 
Общата подготовка на националния отбор беше един месец в базата ни в Пирилуко в Централна Италия. Това беше време за сработване на екипите и резултатите показаха, че можем да се състезаваме добре. Всеки ден състезателите от националния отбор изминаваха по 80 километра, за да са готови за силната конкуренция в Пловдив. Имаме очаквания за добро представяне, но не искам да предизвиквам Фортуна, ако кажа толкова и толкова медала или първа, втора или трета позиция в общото класиране. Ако Фортуна е с нас ще видите най-силните страни на италианското гребане, но не искам да давам прогнози.
 
С колко състезатели ...
» повече
21 Юли, 2017

Три български лодки на полуфинал на Световното по гребане

Три български лодки достигнаха до полуфиналите на Световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 години, което се провежда в Пловдив.

При мъжете двойката ни скул Рангел Кацарски и Марио Симеонов завърши на второ място в репешажа си и получи право да продължи в борбата за големия финал.

Скифьорът Борис Йотов направи спокойна гонка, която му позволи дори да съхрани сили и да завърши на втора позиция в своя четвъртфинал, като също продължава напред.

На полуфинал е и Десислава Георгиева, коята финишира втора в репешажа на женския скиф.

Иван Колев (скиф, лека категория) остана трети в полуфинала за разпределение на финали F/Е и ще гребе на финал F.

» повече
20 Юли, 2017

Вълна от рекорди на Световното първенство по гребане в Пловдив

Само днес бяха подобрени цели 8 рекорда на шампионатите

Гребният канал в Пловдив отново доказа, че е едно от най-добрите и бързи съоръжения в света, след като в още в сериите от днешния ден на Световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 години бяха подобрени цели 8 рекорда на шампионатите (неофициални световни рекорди). 

Трасето е известно с бързата си вода и равнопоставеността на коридорите, като за отличните резултати помогнаха перфектното време и попътният вятър.

Тон още на старта на състезанието дадоха женските осморки, като в първа серия екипажът на САЩ постигна най-добър резултат, а след това върховото постижение бе подобрено с едва 22 стотни от Канада. Ситуацията се повтори и с мъжката двойка без рулеви, където Сърбия ...

» повече
19 Юли, 2017

Емоции и парти за старта на Световното първенство по гребане

854 гребци от 54 страни пристигнаха в Пловдив за състезанието

С емоционална церемония в Античния театър на Пловдив стартира Световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 години. 

В състезанието участват 854 гребци от 54 страни, разпределени в 326 лодки. Повечето от тях си направиха луд купон по време на откриването, на което присъстваха главният секретар на Министерството на младежта и спорта Асен Марков, заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков, председателят на организационния комитет Иван Попов, председателят на БФ Гребане Свилен Нейков, членът на изпълнителното бюро на Международната федерация по гребане (ФИСА) Пратрик Ромбау и множество представители на местната власт.

„През последните години Пловдив се утвърди като отличен домакин на състезания от най-висок ранг. За първи път обаче сега ...

» повече