Telenor и агенция guts&brainsDDB разделиха звездата на ФАРА 2018

Под небето

Рекламният фестивал отбеляза висок ръст в броя заявки и участници от агенции и рекламодатели

Най-големият и престижен рекламен фестивал в България – ФАРА 2018, отличи на тържествена церемония победителите в тазгодишното издание на конкурса. Броят на желаещите да вземат участие в рекламното съревнование е значително по-висок от предходната година и изправи журито на конкурса пред двудневно предизвикателство, да избере най-добрите кампании сред всички номинирани. Тази година в конкурса се включиха 28 рекламни агенции с 322 заявки, а броят на закупени акредитации е с 20% повече от миналата година и гостите препълниха зала „Борис Христов“ в Пловдив.  Две трети от акредитациите бяха за представители на комуникационни агенции, а останалата част за рекламодатели и партньори. Творческата концепция заложи на връзката между агенция и клиент и споделения резултат. Фестивалът мина под мотото „Работим заедно. Печелим заедно“ и за първи път емблематичната статуетка звезда буквално бе разделена на две.

„Високият интерес към ФАРА 2018 се дължи, както на силната година сред творческите агенции, така и на заявеното уважение към усилията на клиентите. За първи път от основаването на наградите, взехме решение „звездата“ на ФАРА да бъде разделена на две, за да споделим успеха на кампании, базирани на взаимното доверие и екипна работа“, коментира Николай Караджов, изпълнителен директор БАКА.

Конкурсът се провежда за 19-та поредна година и във фестивалната част предложи разширена лекционна част и уъркшопи. Световни имена като Пол Арнолд, Стийв Хенри, Ричард Мълъндър, Гурдийп Пури, Леван Лепсверидзе и Катаржина Драгович  представиха актуални тенденции и съвети от рекламния бранш и обмениха опит с местните рекламисти и маркетолози.

Фестивалът ФАРА е част от програмата на Пловдив – европейска столица на културата 2019".  

Най-дългоочакваната титла за всички рекламисти вече е официално обявена – Агенция на годината е guts&brainsDDB. А Рекламодател на годината е Telenor.
 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.