Подтепето

под небето

07 Мар, 2018

Ден на професиите за трета поредна година в Пловдив

Третото издание на "Ден на професиите“ ще се проведе на 17-ти март, от 9:30 ч., в шеста аудитория на ПУ „Паисий Хилендарски. Инициатива на Ротаракт клуб Пловдив-Филипопол си поставя за цел да помогне на гимназистите да се ориентират по-лесно в избора на професия, канейки уважавани специалисти, които да им разкажат за предимствата и реализациите на всяка една професия.

„Това е изключително полезно събитие за нас, учениците. Дадоха ни много точна и обективна информация за професиите, които ни интересуват, и успяхме да получим отговор на въпросите, които ни вълнуват“, споделя участник от миналогодишното издание на проекта.

Инициативата е насочена към учениците от 8-ми до 12-и клас, които ще могат да получат повече информация за специалностите, към които са се ориентирали, или да изберат в коя сфера да продължат обучението си след завършване на средно образование. Гимназистите ще имат възможността да чуят лекции за следните професии: дентална медицина, право, журналистика, архитектура, маркетинг и медии и IT.

Освен мнението на професионалистти от различни области, учениците ще имат възможност да научат и за други гледни точки. Гости на събитието ще бъдат и студенти от различни специалности, които ще споделят своя опит и мнение за специалността, която изучават в момента.

„Ден на професиите“ е национална инициатива на Ротаракт клубовете в страната. За повече информация може да посетите Фейсбук страницата на събитието:
https://www.facebook.com/DenNaProfesiite/

Ротаракт клуб Пловдив-Филипопол изказва специални благодарности на проф. д-р Запрян Козлуджов, ректор на ПУ „Паисий Хилендарски“, за безвъзмездното предоставяне на материална база и морална подкрепа.

Няма направени коментари
Още от рубриката "под небето"

Подобни новини

17 Авг, 2017

Новите професии на електрокара

Балканкар Рекорд АД изнесе ново поколение електрокари-самосвали

Електрокар – самосвал, електрокар – озеленител, електрокар – чистач. Това са някои от новите експлоатационни качества на  ново поколение пловдивски електрически кари, произведени  в най-голямото каростроително предприятие  Балканкар Рекорд АД. Компанията вече  промени производствената си стратегия, защото според изпълнителния директор Петър Петров  през следващите 5-8 години електрокарите решително ще изместят мотокарите на пазара. Новите ни поколения електрокари притежават все повече работни функции, а конструкторският екип на компанията подобрява техническите параметри на машините, така че да са и икономически по-изгодни“ . Първите самосвали, монтирани върху електрокар, могат да носят до 2 тона товар и са закупени от полски разсадници за цветя и  лозички. Към електрокарите-самосвал на „Рекорд“ проявяват интерес фирми, свързани с поддръжката на градски пространства, защото  не ...

» повече
24 Фев, 2016

8-те "неблагодарни" професии у нас

Влизайки в Полицейската академия, подписвайки договор, все едно подписваш договор със Смъртта. Може и никога да не те застигне, но може да дойде и прекалено рано

Паулина Гегова

Хората казват, че няма лесна, нито срамна работа и съм напълно съгласна. Дори да постигнем мечтаната професия, тя крие трудности. В тази статия ще разгледаме най-неблагодарните такива. Неблагодарни в много аспекти на думата – финансов, физически, емоционален. Ще разгледаме само тези в България, защото за доста от тях, в чужбина, тези аспекти не важат. Разбира се, има прилики, но има и много разлики, затова ще наблегнем върху родината ни, обяснявайки становището си.

Обслужващ персонал

Знаете за какво говоря – сервитьори, бармани, пикола, камериерки, продавач-консултанти… Изобщо целият туристически бранш, изключвайки шефовете. Професията на обслужващия персонал ...

» повече
15 Фев, 2016

"Ден на професиите" помага на младежи за професионалното им ориентиране

Първият по рода си в България, ''Ден на професиите'' ще се проведе в античния град, организиран от Ротаракт клуб Пловдив - Филипопол. 

Събитието цели да запознае учениците от 8-12 клас с най-популярните специалности по света и у нас. На деня на професиите те ще имат възможност да слушат лекции и общуват с уважавани специалисти в областта на медицината, правото, компютърните технологии, архитектурата, предприемачеството и икономиката.
Учениците ще могат спокойно да задават въпросите, които ги интересува и да общуват с всеки един лектор. Събитието не цели събиране на средства, а разширяване на познанията на гимназистите и подкрепа в избора на направление.

Събитието ще се проведе само след пет дни, а именно в събота от 10:00 часа в аудиторния комплекс на Мединцински ...

» повече
12 Дек, 2012

Елхи с професии

Image title
Раздвижено и шарено, пловдивските гимназии възродиха по уникален начин по едно коледно дръвче, като изразиха своята индивидуалност. Затова и материалите, с които украсяваха , бяха ръчно направени. В редичка учениците кичеха клонките на Стъргалото, начело със своите преподаватели. Конкуренция нямаше абсолютно никаква. Всеки разкрасяваше за повече настроение, като самите те се забавляваха и пяха коледни песни. А един веселяк, стоплил се с греяно вино от базара, изпя българска народна песен с бъркащо Р и Щ, но с много добрина и настроение. Тя бе поздрав към всички пчелички, които го „кефят”, защото правят нещо красиво.

Image title
Гимназията по сценични кадри преобраз дръвчето си в Ледена кралица. Вместо коледна звезда, сложиха лицето на кралицата, бяла пелерина по цялото стъбло и две сплетени ръце като ...
» повече