Актуално

Какво да правим в Пловдив през уикенда (16-18.03)

Снимка: @the.vault.of.me

Sleep all day, party all night. Така ще е уикендът в Пловдив, защото програмата в края на седмицата е пълна със събития, които си заслужават

16 март

Йорданка Белева представя "Кедер" в Пловдив

"Рядко се раждат истории, които превръщат кръвта в криле. Разказите в сборника „Кедер“ на Йорданка Белева са такива. Те изтръгват човека от бездната на тъгата, пречистват мислите, лекуват раните. Думите на Йорданка Белева са светли и богати. Разказите ѝ превръщат скръбта в мъдрост, която измерва неизмеримото – стойността на човешкия живот, на дълбоката привързаност на кръвта, мислите, плътта, мечтите към някой близък човек, без когото животът е невъзможен. „Кедер“ е силна книга, която преобразява отчаянието в пътека към доброто."
~ Здравка Евтимова

Културен център Тракарт
18 часа

Кино вечер – ЕСЕН

Встрани от тематиката за зимни биваци, покорени върхове и развети трибагреници една малка група маргинални катерачи се крие в дълбоките рилски гори и изследва молекулата на свободното катерене в най-чист вид.

Наричат го боулдър.

И никой не ги взима на сериозно.

Накратко, във филма ще видите:
56 боулдъра
16 хипарливи боулдър отрепки, 8 от които се опитват да кажат нещо умно, а един се напъва нещо в една тръба и издава дразнещи звуци.

Милиони цветни листа.

Ъпсурт.

Крис в най-добрата му светлина.

Есен – сухо, студено и цветно – основните съставки в магията на времето, когато проектите се преминават.
За да се започнат следващите.

Школа Космос
19 часа

Квартет "Grand Quattro" @Vintage House

Квартет Grand Quattro е една теория на случайностите. Всичко започва като една случайна идея в главата на млад композитор и благодарение на поредица случайни срещи с изпълнителите се създава крайния вариант.

Квартетът има много подбрана публика и е винаги готов да се включи в нещо ново и нестандартно както и да експериментира с българския фолклор и модерните стилове. Историята помни изпълнения на лед, светещи инструменти, дъбстеп на български ритми, обработки на класически парчета преобръщащи идеята за самото произведение и много други.

Момичетата изпълняват музикални кавъри на световноизвестни групи и певци както и авторски парчета.

В клуб "Vintage" ще чуете музика от репертоара на Роя, Рики Мартин, Дженифър Лопез, Кристина Агилера, Найт Уиш и много други…

Vintage House
21 часа

3oto live in Plovdiv @Bee Bop Café

В очакване на слънчевата пролет и на новия музикален сезон, Триото подготви нова, обогатена програма. За предстоящите концерти, един от които е на 16 март в Bee Bop Café, към компанията на Венко Поромански – ударни, Калин Жечев – клавишни и Ясен Василев – китари, се присъединява Ивайло Звездомиров – един от най-изявените басисти в България.

Bee Bop Café
21.30 часа
Вход свободен

The Big 90s

Денят е петък, мястото е KANAPE – Vibrant Media, хващаме телепорта и се завръщаме назад във времето. Карирани ризи, бухнали коси, диско цайси и от онези танци които се практикуваха тогава все едно за първи път са те пуснали в бар. За музиката ще се погрижат нашите любими диско маняци MIT COOK HILLA и Pinky Tsongg по известни в града под тепетата като ИИА (инжинера и адвоката).

Имаме обещанието, че ще се наблегне на Pop, dance, eurodance, но се предполага, че ще се чуят какви ли не стилове музика.

KANAPE – Vibrant Media
21.30
Вход свободен

Мерудия и Paraplanner във VOID

„Мерудия“ е българска банда, която създава музика, вдъхновена от ямайско реге, африканска музика, rock and roll, фолклор. Шестимата от „Мерудия“ свирят на китара, бас, перкусии, барабани, кавал, мелодика, и пеят… Съществуват от 2007 г. и зад гърба си имат множество сценични изяви в страната, както и колаборации с артисти като Мирослав Морски (Джанго Зе), Ndoe (DRS), Zafayah, NRG D, Samity и др. През 2013 г. излиза сингълът „Mininum Stress“, последван от видеоклип към едноименното парче, а реколта 2016 г. им донася първия, дебютен дългосвирещ албум. Виртуалният и космичен ефир ги познава още и със завладяващия клип към “Сто двайс' три Иракли“. Наскоро групата засне видео към парчето „Когато съм себе си“ от новоиздадения албум. Може би сте ги чували на Беглика фест, Spirit of Burgas, Капана и др. Със сигурност ще ги чуете по още много поводи.

Paraplanner се събират в края на 2014 година с идеята да правят авторска музика. Стилът на групата не може да бъде определен с няколко думи, защото музиката им е вдъхновена от артисти, творящи в сферата на R&B, jazz, soul, reggae, hip hop, trip hop, alternative rock, balkan и funk музиката.

Преди година издават първият си миниалбум, озаглавен TUNESTALKERS и от тогава до сега приключението им в търсене на индивидуално звучене продължава.

Club VOID
22.30 часа
Вход: 10 лв.

Къде да отидете в събота и неделя вижте в Lost in Plovdiv.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина