Подтепето

ъндърграунд

09 Авг, 2013

Варненец с фабрика за оръжие в Пловдив

Откриха огромен боен арсенал в апартамента му в Тракия и в морската столица

Image title
55-годишен мъж от Варна си спретна фабрика за оръжие в Пловдив. Манифактурата му бе разкрита при специализирана полицейска акция, при която в жилището му в Тракия бе открит огромен незаконен боен арсенал. Маниакът с инициали Д.Г. е на топло в следствения арест под тепетата след акция по задържането му във Варна. В панелната му квартира в Пловдив ченгетата открили въздушна пушка, 4 газови пистолета, множество патрони, гилзи, куршуми, лаптоп, инструменти и вещества за боеприпаси. В жилището му в морската столица в ж.к.”Възраждане” и в лекия му автомобил Нисан Микра са били намерени още 6 пистолета от различни марки, 3 пушки, револвер, 2 пълнителя, голямо количество боеприпаси от различен калибър, гилзи, проектили, 3 оптически мерника, 7 флаш-памети, 5 карта-памети и 77 таблетки ривотрил.

По непотвърдени данни става въпрос за майстор и колекционер на оръжия. В момента се изяснява дали той е търгувал с боеприпасите и кои са били евентуалните му клиенти. Повечето от намерените железа са с колекционерска стойност. Освен това той е и произвеждал пушкала.

По случая е образувано досъдебно производство и материалите по него са докладвани в Районна прокуратура - Пловдив. Варненецът е задържан в следствения арест в Пловдив за 72 часа.
 • 27 Ян, 2015 | Matrica
  Пловдив ченгетата открили въздушна пушка, 4 газови пистолета, множество патрони, гилзи, куршуми, лаптоп, инструменти и в намерени още 6 пистолета от различни марки, 3 пушки, револвер, 2 пълнителя, гилзи, проектили, 3 оптически мерника вещества за боеприпаси. До тук нищо незаконно,
 • 26 Юли, 2014 | Jaimee
  This is an <a href="http://ymqskhga.com">arlitce</a> that makes you think "never thought of that!"
 • 25 Юли, 2014 | Lawrence
  Hahaaahh. I'm not too bright today. Great post! http://uaobujydu.com [url=http://qrbjroq.com]qrbjroq[/url] [link=http://myiiiy.com]myiiiy[/link]
 • 13 Юли, 2014 | Gaelle
  Good points all around. Truly apreacietpd.
Още от рубриката "ъндърграунд"

Подобни новини