Подтепето

мезе

08 Дек, 2017

Майстор-пекар патентова два нови вида хляб

Георги Лефтеров ще участва на европейско състезание с „Пулпудева” и „Евмолпийски”

Майсторът-пекар Георги Лефтеров е израбодил два специални пловдивски хляба, назовани "Пулпудева" и "Евмолпийски". След година опити и избор на специални брашна, видове замесване и технология на втасване, той е уточнил рецептата, с която ще участва догодина на състезание в Пловдив. Така ще покажем, че има и български хляб на хлебната карта на Европа, съобщи той във фейсбук.

"Пулпудева" е тъмен, черен хляб от няколко вида брашна, от които са брашно от ечемик и лимец, със слънчогледови семена. Постен хляб. А невероятният аромат и вкус идва от закваската, която е направена на Медовина, съобщи Лефтеров.

"Евмолпиийски" е бял хляб, направен от няколко вида бели брашна от няколко вида пшеници, които се отглеждат на Балканите. Стъкловидна, мека и твърда пшеница. Закваската на този хляб е от бели стафиди, а карамелизацията на коричката се получава от добавеното бяло сладко вино.

"Добрия Пекар винаги се старае да промени Хляба към по добро, да остави следа след себе си - така говореше моят дядо. Това се опитвам да направя и аз", съобщи още Майсторът Пекар. В момента той е в процедура по патентоване на двата си нови продукта.

  • 08 Дек, 2017 | .
    ще умра от смях
Още от рубриката "мезе"

Подобни новини

04 Май, 2018

Майсторът Пекар – Георги Лефтеров реди карта на България от … баници

Майсторът и книгите са замесели дълбока връзка по между си

Добро утро!
Днес правя за Вас селски хляб.
Да, онзи хляб, който всеки от нас помни.
Рецептите ги изрових по време на великото нареждане на моята библиотека, което бе нужно по класифициране на рецептите за баници за новата ми книга.
От днес и започвам подготовката за изпълнението на "Георгиевския бюлетин".
От сега Ви съобщавам, че Пекарната НЯМА да работи на 6 май!
Весел ден и хиляди усмивки!

Майстора

Таня Грозданова

Така започва всеки един ден на страничката Майстор Пекар в социалната мрежа Facebook, а тя е изключително вкусна. И това е във виртуалното пространство.  

Майсторлъкът му е известен надлъж и нашир. Само при споменаване на името на майстор Геогри Лефтеров ...

» повече