Актуално

Зад кадър на новия български приключенски филм „Беси“

Певецът Дичо отново влиза в голямото кино

Паулина Гегова

Все нови и нови екранни продукции се осъществяват в родината ни, което е добре, защото най-после излезнахме от тъмните години на занемаряването на българското кино. Есента се очаква да излезе и най-новата лента, наречена „Беси“. Филмът е базиран на легенда за съкровища по земите, обитавани от племената на тракийското племе Беси, получени като дар от Александър Македонски в знак на благодарност за помощта, която те са му оказали по време на неговите походи. Легендата разказва за богатства и предмети притежаващи огромна сила скрити на тайни места, за да не могат хората да ги открият. Иманярите безуспешно търсят оставени знаци, които да ги насочат, докато в един момент по време на своята ежедневна обиколка горски служител случайно попада на следа, която вероятно указва място, криещо нещо интересно.

Филмът е изпълнен с много динамични обрати и заплетени истории, както и добър актьорски състав. Участват Дичо Христов, Ивайло Аспарухов, , Мария Миради, Деница Георгиева  и други. Оператор Никола Дамов, сценарист и режисьор Георги Врабчев.

За да ни разкаже малко повече за процеса и снимките, се свързахме с пловдивската актриса Мария Миради, която макар че крие доста тайни, за да не изгуби интереса ни, все пак ни сподели някои подробности.

-Как те избраха за ролята?

От доста време режисьорът ни Георги Врабчев замисля този филм , преди  това с него сме снимали  заедно! От там тръгна и идеята с него и Ивайло Аспарухов да работим отново заедно по нещо по-интересно, по-сериозно и за по-дълго. Та така, може да се каже, че  ролята Жоро я написа за мен! И съм му безкрайно благодарна , че повярва в мен и ми се довери !

-Как се казва твоята героиня и каква е целта й във филма?

Моята героиня се казва Яна, тя е Археолог.

-Разкажи ни повече за историята.

Не мога да разкривам много неща по филма, но мога да кажа, че се стремим да направим един филм, който да накара зрителя да се отпусне и да гледа без излишни тежести по него. Искаме да стигнем до всеки, да е забавно, интересно, да грабнем вниманието на хората, да има динамика. Филмът се снима по различни природни забележителности и сред природата. Ще видите кадри от невероятни места в България, които само местните познават.  Ще има изненади! Целим се високо, дано успеем да постигнем всичко, което искаме и да е на ниво! Екипът ни е добър! Разполагаме с прекрасен стилист  в лицето на Камелия Тодорова и младата гримьорка Савина Савова, много точен и прецизен режисьор – Жоро Врабчев , талантливият ни оператор Никола Атанасов. Докосваме се до легендите и историческите факти свързани с Бесите . Вървим по следите на предците ни и ги вадим от прашните, покрити с камъни, мъх и дървета Родопи.

-Приключенско – иманярски сюжет. Мислиш ли, че ще има интерес от публиката?

Дали ще има интерес? О, да! България е едно чудо, където копнеш да намираш нещо свързано с историята.  Докато бяхме в Родопите се срещнахме с хора иманяри  и те не са измислица! Такива история и места познават, че няма как да не е интересно!  А и в българското кино няма много такива сюжети, време е да направим приключенски филм!  И ние нека имаме един Индиана Джоунс, ха-ха!

Цялата статия може да прочетете в КАПАН.БГ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина