Актуално

Вторият филм на Ралф Файнс на Киномания днес

Неделен филмов маратон в Лъки- Дом на киното

Кинофиестата в Lucky – Дом на киното продължава с пълна сила и в неделя. От 11:00 часа най-малките кинофенове ще могат да видят любимите си герои на Туве Янсон в “Мумините на Ривиерата”. Обичаните от милиони деца герои на Туве Янсон никога не са изглеждали по-добре, отколкото в този прелестна, нарисувана на ръка анимационна приказка, която ще се хареса и на най-малките деца.

В 13:00 часа отново малките зрители могат да гледат “Славеят”. Филмът е разказ за пътуването на възрастен китайски фермер и внучката му из китайската провинция. Дядото трябва да пусне на свобода в родното си село славейчето, правило му компания в големия град. А внучката му свикнала на лукс, ще открие цял един нов свят и ще научи важни уроци за обичта и добротата.  

В неделния следобед от 15:45 часа можете да гледате филмът на Марк Лий “Г-н Търнър”. Майсторът Лий отдавна е омагьосан от картините на Дж. М. У. Търнър – визионерът, променил британската живопис в средата на XIX в. Като подчертава важни детайли от живота във Викторианска Англия, Лий избягва както да идеализира, така и да омаловажава личността на Търнър, като вместо това представя творец в цялата сложност на вулгарната му и трагикомична хуманност.

Вечерните прожекции продължават в обичайните часове. В 18:30 може да гледате вторият филм на Ралф Файнс (“Кориолан”) – “Невидимата жена”. Визуално впечатляващ и драматургично изтънчен, филмът разказва за тайната връзка между Чарлс Дикенс и младата актриса Нели Търнан, продължила през целия му живот. Сценарият, дело на Аби Морган (Срам, Желязната лейди) разкрива деликатността на връзката между Нели и Дикенс: моралната дилема за писателя, чийто брак и семеен живот са застрашени, както и безпътицата пред Нели, която е принудена да изживява любовта си тайно.

Дългият филмов ден ще завърши със европейския вариант на Форест Гъмп – „Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна” от 20:45 часа. Изключително забавния филм разказва за Алан Карлсон, който след дълъг живот се озовава в старчески дом. Работата е там, че доброто здраве не го напуска, а смъртта не бърза. На 110-я си рожден ден той решава да избяга през прозореца на стаята си. Алан ще се върне в миналото и ще се срещне лично с най-знаменитите политически фигури по земното кълбо и навсякъде ще свърши по нещо „полезно“, оказвайки влияние върху най-важните световни събития.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина