Актуално

Примата Красимира Стоянова подготови от Ла Скала – Милано концерт в Балабановата къща

Тя представя двама талантливи оперни певци в рамките на IX МФ “Дни на музиката в Балабановата къща”

Вижте нейното видеообръщение към почитателите на камерната музика

След триумфалното начало на IX МФ “Дни на музиката в Балабановата къща”, тази вечер идва ред на втория концерт от програмата на елитния форум. Световноизвестната българска оперна прима Красимира Стоянова, която в момента блести на сцената на Миланската Скала в легендарната постановката на Франко Дзефирели на “Аида” от Верди и която е известна със своята грижа и внимание към младите музиканти, е подготвила специално за фестивала в поредица от уроци и майсторски класове двама талантливи оперни певци.

На 20 май Гергана Дудина (сопран) и Ангел Антонов (тенор) ще представят на сцената на Балабановата къща от 18.30 ч. една изискана програма с произведения от Верди, Белини, Пучини, Чайковски, Рахманинов. Техен партньор ще бъде изтъкната пианистка и преподавател в Моцартеум – Залцбург Вяра Шуперлиева.

Световноизвестната  примата направи специално обръщение към любителите на изкуството  директно от Миланската Скала. Може да го видите на страницата на фестивала в социалната мрежа ТУК. До последно тя даваше напътствия по Skype на възпитаниците по време на репетицията им в възрожденската къща в Стария град.

Още за концерта може да видите в Капана.бг.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Показаната на втората снимка г-ца как смята триумфално да напредва без богата палитра от татуирани Джоконди, Аиди и Радамеси по рамото? Я виж знаменитата „студентеса“ ГабиМеди как мигом набра височина – то без шамари не става, какиното!

  2. К’во общо има „примата“ дето за пръв път я чуваме, щом даже не може да се дигне – ей го е Филибето на една каляска от Ла Скала – та „даваше напътствия по Skype на възпитаниците по време на репетицията им в възрожденската“? Ако имат нещо да кажат (някаква спявка да изпеят) „възпитаниците“ да заповядат в салончето Борис Христов дето скъпо и прескъпо ни излезе, пък може и да си купя билетче да ида … Което ПодАльошата го продава не е стока

  3. „…ще представят на сцената на Балабановата къща…“ АХ, НИМА? НА „СЦЕНАТА“?? В „АКУСТИКАТА“?? ДОКАТО АЗ СПЛЕСКВАМ СТАРЧЕСКИЯ СИ ЗАДНИК НА СГЪВАЕМО ТЕНЕКИЕНО СТОЛЧЕ?? БЕЗ ДА ИМАМ КЪДЕ ДА СИ „НАПУДРЯ НОСЛЕТО“??? БЕЗ МЕН, КАКИНОТО! ИМАМ СИ ДВД, ИМАМ СИ „СВЕТОВНИ ЗВЕЗДИ“ Ф МАЛКОТО ДЖОБЧЕ = БАЛАБАНА Е ЗА ЧИНОВНИЦИТЕ ДЕТО ИМ ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИ ДА КИСНАТ ТАМ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина