Актуално

Кино за пътешественици в Пловдив

Фестивалът „Кино за пътешественици” в  Lucky Дом на киното ще покаже 16 заглавия, заснети из различни краища на света. Зрителите ще обиколят както из любими дестинации като Неапол, Истанбул, Мумбай и Маракеш, така и из труднодостъпни места като джунглата на Амазонка, населените с редки животни африкански резервати и смразяващите върхове на най-високите планини на всеки един от континентите.

Да нагазиш в Ниагара 75 мин. 19:00 ч – 29 август сряда, 19:00 ч

филмът ни представя мексиканеца Рафа и неговата подготовка за най-голямото предизвикателство в живота му – спускането по Ниагарския водопад. Залозите са буквално живот и смърт, а водата живее собствен живот и взема своите решения.

Билети тук: https://bit.ly/2Lt523X

Хващай пътя: Индия 80 мин. 30 август четвъртък, 19:00 ч

Двама приятели решават да се включат в предизвикателство, което ще помнят цял живот – 12-дневно приключение с рикши из Индия.

Билети тук: https://bit.ly/2MwFnMV

Средиземноморие 84 мин. 31 август петък, 19:00 ч

Ян Артюс-Бертран и Мишел Питио поемат на едно вълнуващо пътешествие по въздух, за да документират отвисоко един от най-разнообразните райони в света – Средиземноморието, с над 427 милиона обитатели, живеещи в 24 страни на 3 континента.

Билети тук: https://bit.ly/2wq2kXj

На път през Сахара 71 мин. 01 септември събота, 17:00 ч

Майкъл и Самюел пътуват само с раници и искат да разбият традиционните представи на британците за пълноценно прекарана ваканция: в скъпи хотели, с организиран транспорт и проверени места, пълни със стада сънародници.

Билети тук: https://bit.ly/2PagT9c

С тук-тук из Етиопия 87 мин. 02 септември неделя, 17:00 ч

Те са в Етиопия за първи път: 3 отбора и 3 моторикши. Те са 18 пътешественици, готови да изминат 2500 километра в дивото за 18 дни, без да знаят какво им предстои. Тръгват от Адис Абеба, за да стигнат чак до долината на река Омо и да се срещнат с африкански племена: с белязани жени, които са готови да понесат стотици удари, спазвайки местните традиции и с голи момчета, които прескачат биволи, за да станат мъже.

Билети тук: https://bit.ly/2PCJBkh

Между върховете 76 мин. 03 септември понеделник, 19:00 ч

Отправна точка на плана им – връх Аконгагуа – Аржентина. Крайната им цел – връх Маккинли – Северна Америка.

Билети тук: https://bit.ly/2Nogm2S

24 вкуса от Неапол 68 мин. 04 септември вторник, 19:00 ч

Най-добре може да опознаете един град като се доверите на местните. 24 неаполитанци представят своя роден град чрез кратки новели, в които повеждат зрителите из живописните улички на Неапол, срещат ги с местните, разказват любопитни факти от историята на града и всичко това с акомпанимент на традиционната неаполитанска музика.

Билети тук: https://bit.ly/2P8H1kJ

КУЛТ, 87 мин. 05 септември сряда, 19:00 ч

Докато един монах катери планината 1000 дни в уединение, за да извърви своя духовен път, филипинец виси прикован на кръста с пирони, за да изпита истинската болка. По същото време в Мадагаскар празнуват: отварят гробници и обръщат костите на мъртвите, защото вярват, че това ще им донесе късмет. В Япония двама влюбени отиват в храм, за да погалят един от многото каменни фалоси, с надеждата да се сдобият с дете.

Билети тук: https://bit.ly/2Lv7F5k

ЗЕМЯ, 97 мин. 06 септември четвъртък , 19:00 ч

Едно пътешествие от птичи поглед: в дивото и в мегаполиса, в сибирски мраз и пустинна жега, в глада и изобилието, в окото на вулкана и в сърцето на водопада, от Арктическия кръг, през африканската савана и Амазонската джунгла до австралийските бадемови плантации.

Билети тук: https://bit.ly/2Lt8XxG

ИСЛАНДИЯ НАВЕДНЪЖ, 70 мин. 07 септември петък, 19:00 ч

Елате на едно вълнуващо пътешествие из най-загадъчната европейска държава.

Билети тук: https://bit.ly/2MyDvDu

КАМИНО ДЕ САНТЯГО, 82 мин. 08 септември събота, 17:00 ч

Един път и хиляди човешки съдби. Хора от цял свят се стичат, за да извървят своя поклоннически маршрут.

Билети тук: https://bit.ly/2obbcwj

В СВЕТА НА ГИВЪН, 72 мин. 09 септември неделя, 17:00 ч

Семейство Гудуин са сърфисти и живеят на остров Кауай, част от Хавайския архипелаг. Те обичат да пътуват, за да общуват с природата.

Билети тук: https://bit.ly/2PCLLQV

УТРЕ СМЕ НА ДРУГО МЯСТО, 107 мин. 10 септември понеделник, 19:00 ч

Той е наивен мечтател с налудничави хрумвания. Тръгва да обикаля света с мотор и живее от парите, които успява да изкара по пътя.

Билети тук: https://bit.ly/2wt2FIL

САМА В ИРАН, 61 мин. 11 септември вторник, 19:00 ч

Кристина Палтен изминава пеша 1840 км от Техеран до границата на Иран с Туркменистан, сама със своята синя количка. В опит да разчупи предразсъдъците и да намери себе си.

Билети тук: https://bit.ly/2LsNPYd

ИЗГУБЕНАТА КАМЕРА: НЕПАЛ 68 мин. 12 септември сряда, 19:00 ч

Пътуване в светлина и сянка, през живота и смъртта, до един град на покрива на света. Потопете се в приказните улички на Непал, благодарение на една камера забравена на седалката на рикша в Катманду.

Билети тук: https://bit.ly/2BMhdJo

ИЗ ЦЕНТРАЛНА АЗИЯ КАТО НА ИГРА 61 мин. 13 септември четвъртък, 19:00 ч

Вдъхновен от игра на крикет в Кабул, британецът Джон се впуска в едно вълнуващо 9-месечно пътешествие из Централна Азия в компанията на своя 20-годишен джип Борис и талисмана си – плюшеното киви Тед.

Билети тук: https://bit.ly/2BOqDEd

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина