Изпод тепетоКриминалеМненияНовини

Образуваха досъдебно производство за пожара в Клиниката по урология

Досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура- Пловдив е било образувано във връзка с възникналия пожар в учебно помещение в Клиниката по урология  в УМБАЛ „Св. Георги“, съобщиха от държавното обвинение. По делото се извършват активни процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, предстои изготвяне на експертизи, включително пожаротехническа експертиза,  и др., за изясняване причината за пожара. Срокът на приключване на разследването е двумесечен, уточняват от прокуратурата.

Пламъците в помещението за обучение на студенти на 9-я етаж в най-голямата болница в България са лумнали в 3 часа тази сутрин. Пожарът е бил овладян благодарение на страхотната реакция на дежурния медицински екип, охрата на здравното заведение и огнеборците, откликнали светкавично на подадения сигнал. Пламъците са били локализирани в учебната зала и не са се пренесли. Няма пострадали и обгазени, а щетите са незначителни.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Когато има лекарска грешка се пишат имената на лекарите. Сега един лекар – спасител. А останалите , които сеа помагали за евакуацията на пациентите? Мисля, че тук трябва да се изпишат имената на всички участвали в спасявянето на пациентите и гасенето на пожара.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина