Окончателно: Шест години затвор за опит за убийство в Кючук Париж

Градът Криминале Новини Темида

34-годишният Емил Димов, който преди две години намушка 37-годишния си съсед Мирослав Иванов в пловдивския квартал „Кючук Париж“, отива зад решетките за 6 години. Това постанови Върковният касационен съд, който потвърди изцяло решението на Пловдивския апелативен съд. Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.

Емил Димов бе признат за виновен в извършване на опит за убийство. Пловдивският окръжен съд го осъди да плати  и обезщетение от 10 000 лева за причинени неимуществени вреди на съседа си.

На 21.08.2016 г., на стълбището в блок на бул. „Александър Стамболийски“ № 63, подсъдимият намушкал с нож няколко пъти съседа си Мирослав, с който имали стара вражда, заради изгорял преди време при пожар автомобил на бащата на подсъдимия. Дъщерята на пострадалия била свидетелка по делото за колата. На спомената дата след употреба на алкохол, подсъдимият разказвал на висок глас за случая на съседи пред блока. Видял дъщерята да се прибира и се развикал. Тя повикала баща си, като го видял подсъдимият му се нахвърлил с нож, но присъстващите успели да ги разтърват. След известно време същата нощ, подсъдимият позвънил на вратата на апартамента на пострадалия. Щом той му отворил го нападнал с нож. Близките ги разтървали и извикали полиция и „Бърза помощ“. Пристигналият екип спасил живота на пострадалия.

Подсъдимият е съден преди това, но е реабилитиран по право. Той се е лекувал след като му е била поставена диагноза поведенчески разстройства от употреба на наркотици.

Споделете ни във:

1 коментар за “Окончателно: Шест години затвор за опит за убийство в Кючук Париж

  1. За опит за убийство присъдата трябва да е доста по-сериозна. Според мен опит означава, че просто не е успял, така че поне 10-12 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.