„Дефиле на младото вино“ подава ръка на образованието в сектора

Градът Култура Новини

5 % от приходите на фестивала ще бъдат инвестирани в поощряването на някои от най-изявените студенти

Десетото юбилейно издание на „Дефиле на младото вино“ ще събере над 40 винопроизводители от цялата страна и майстори на традиционната местна кухня в последния уикенд на месец ноември – 23, 24 и 25

Любимият фестивал на еликсира на боговете и веселието – „Дефиле на младото вино“, през настоящото си издание тази година подкрепя силно образованието и по-специално това на студенти, обучаващи се в направления на производствените процеси в хранително-вкусовата промишленост и туризма.

5 % от приходите на фестивала ще бъдат инвестирани в поощряването на някои от най-изявените студенти от специалности винопроизводство, кетъринг  и туризъм от Университета по хранителни технологии – Пловдив. Стимулирането и развитието на младите кадри в образователната система е мисия на Съвет по туризъм. Всяка година студентите участват във фестивала като доброволци. Тяхна задача е да помагат на производителите в презентиране на продуктите, като по този начин се създава тясна връзка между бизнеса и образованието. С радост организаторите признават постигнатите резултати, доказателство за които са студентите, участвали с доброволчески труд на щандовете преди години, а сега ги откриваме отново на същите щандове, но вече част от екипа на фирмите.

Тясно е партньорството на фестивала и с Академия за Музикално, Танцово и Изобразително Изкуство – АМТИИ. Организаторите изказват благодарности на прекрасните танцьори от ансамбъл „Тракия“ за подкрепата във всяко еднo събитие и за доброто настроение, което създават по време на „Дефиле на младото вино“.  Студенти от АМТИИ ще ни зарадват с музикалните си умения и  през седмицата преди дефилето – „Дни на младото вино“. В три от вечерите ще чуете техни изпълнения, съпътствани от интересната програма. която ще бъде обявена съвсем скоро.

Участие във фестивала ще има и от Аграрен университет – Пловдив. Те ще представят вино, което се произвежда именно в базата на университета. Техни студенти ще вземат активно участие на щандовете на производителите.

В събитието се включват и студенти от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ и Висше Училище по Агробизнес и Развитие на Регионите – ВУАРР. Ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ – Пловдив и Професионална гимназия по хранителни технологии и техника – гр. Пловдив спомагат за популяризирането на събитието като осигуряват брошури за посетителите и ги насочват към обектите на фестивала.

Десетото юбилейно издание на „Дефиле на младото вино“ ще събере над 40 винопроизводители от цялата страна и майстори на традиционната местна кухня в последния уикенд на месец ноември – 23, 24 и 25.

Събитието се организира от Съветът по туризъм – Пловдив и Община Пловдив организират „Дефиле на младото вино” в активно сътрудничество с ОИ „Старинен Пловдив”, Университета по хранителни технологии – Пловдив, Сол Комюникейшънс ЕООД, Фондация „Пловдив 2019“, професионалните гимназии, висшите учебни заведения и всички участници във винения бизнес. „Дефиле на младото вино” заема  важно място в събитийния календар на Пловдив и е част от Националния туристически календар.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.