Подтепето

евала

01 Юни, 2017

ДФ "Пловдив 112" бди над Капана фест (ВИДЕО и СНИМКИ)

Пловдивските доброволци получиха швейцарско оборудване

Доброволно формирование „Отряд 112“ в Пловдив поема долекарската помощ и пожарната охрана на започващия в петък – 2 юни, Капана фест, разбра Под тепето.

Членовете на отряда към Община Пловдив ще осигурят пожарна безопастност и първа долекарска помощ, както и ще се погрижат за предотвратяване или овладяване на извънредни ситуации по време фестивала.

ДФ “Пловдив 112“ бе създадено през 2013 г. с цел реакция при бедствия и аварии. То е съставено от над 70 жени и мъже на различна възраст, професия и образование, но всички те обединени от идеята да помагат. През годините пловдивските доброволци се доказаха в редица акции, като премахване на последици от наводнения, разчистване на затрупани пътища, помощ при горски пожари, издирване и спасяване.

Доброволците ни се усъвършенстват непрекъснато и ежемесечно организират вътрешни обучения за повишаване на квалификацията си с професионални инструктори. Последното бе в събота на територията на Втора пожарна служба, където се проведе обучение и тренировка на ДФ за работа с пожарогасители.  

 

На 09.02.2016 година формированието ни получи отличителна грамота от Главна Дирекция Пожарна Безопастност и Защита на Населението за „Конкретен и съществен принос за осигуряване на пожарната безопастност и защита на населението“ в Националния конкурс „Пожарникар на годината – 2015 г.“ А Росен Спасов от пловдивския отряд стана Доброволец на годината в България.  

От миналата седмица мъжете и жените от Доброволно формирование „Отряд 112“ в Пловдив се радват на голямо дарение от Швейцария. Те бяха оборудвани с 2 макари с по 60 м шлангове, къртачи, разтегачи, ремарке с агрегат за въздух за пневматичната техника, моторни триони, ножици, шлайфове и др. „Новото“ оборудване ще е от голяма помощ за доброволците, които вече дават дежурства заедно с пловдивските огнеборци.

Няма направени коментари
Още от рубриката "евала"

Подобни новини

14 Сеп, 2018

Доброволци от формирование „Пловдив 112“ участват в международно учение в Турция

Единственото, което знаят е, че има „съборена от земетресение“ сграда и че ще оказват помощ на „пострадалите“ заедно с колеги от 8 държави

В деня на професионалния празник на Пожарната 6 човека от доброволно формирование „Пловдив 112“ заминаха на международно обучение в Турция тази сутрин. Те бяха изпратени от кмета на Пловдив Иван Тотев, който им пожела на добър час и да се представят на ниво.

Аварино-спасителният екип за реакция при земетресение от ДФ „Пловдив 112“ и спасители от Съюза на българските спасители ще вземат участие в международна учебна тренировка на доброволци спасители при разрушения от природно бедствие -  земетресение, което се провежда в град Гьонен от 14 до 16 септември.  Тренировъчното занятие е организирано от Турската спасителна федерация - AKDF (Arama ...

» повече
18 Мар, 2018

Футбол в Капана - деца спретнаха игрище в пешеходната зона

Зрителите-батковци си спомниха за спокойните години, когато си играехме по улиците без опасност

Пешеходната част на улица "Йоаким Груев" се превърна във футболно игрище за няколко малчугани в топлия съботен следобед. Децата подредиха четири конуса на павираната улица и си спретнаха мачле сред туристите и гостите на арт-квартала. По-възрастните зрители си спомниха годините от преди 2-3 десетилетия, когато улиците бяха по-спокойни и тихи, и всички можехме да си играем на пътното платно. Малчуганите заеха цялата улица от хлебопекарната до новото заведение на ъгъла с "Братя Пулиеви", където други пловдивчани и гости пък пиеха вечерните си питиета. Духът на квартала навяваше една спокойна градска идилия.

» повече
04 Дек, 2017

Пловдивчанин е номиниран за Доброволец на 2017-а

Иван Христев е пример за млад и активен човек, който развива социално значими каузи

Всеки може да го подкрепи, гласуването приключва в полунощ

Таня Грозданова

Представяме ви Иван Денчев Христев от Доброволно формирование „Пловдив 112“. Той е номиниран за Доброволец на 2017-а в третото издание на Националния конкурс, организиран от Националната асоциация на доброволците в Република България (НАРД).

Иван е ръководител на групата по Първа долекарска помощ на ДФ "Пловдив 112". През изминалата година той организира и проведе повече от 12 специализирани обучения за членове на екипа на формированието и външни участници, разказват колегите му от отряда. Те го определят като харизматичен и ерудиран. Христев е пример за млад и активен човек, със сериозно отношение и желание да развива социално ...

» повече