ДФ „Пловдив 112“ бди над Капана фест (ВИДЕО и СНИМКИ)

Евала

Пловдивските доброволци получиха швейцарско оборудване

Доброволно формирование „Отряд 112“ в Пловдив поема долекарската помощ и пожарната охрана на започващия в петък – 2 юни, Капана фест, разбра Под тепето.

Членовете на отряда към Община Пловдив ще осигурят пожарна безопастност и първа долекарска помощ, както и ще се погрижат за предотвратяване или овладяване на извънредни ситуации по време фестивала.

ДФ “Пловдив 112“ бе създадено през 2013 г. с цел реакция при бедствия и аварии. То е съставено от над 70 жени и мъже на различна възраст, професия и образование, но всички те обединени от идеята да помагат. През годините пловдивските доброволци се доказаха в редица акции, като премахване на последици от наводнения, разчистване на затрупани пътища, помощ при горски пожари, издирване и спасяване.

Доброволците ни се усъвършенстват непрекъснато и ежемесечно организират вътрешни обучения за повишаване на квалификацията си с професионални инструктори. Последното бе в събота на територията на Втора пожарна служба, където се проведе обучение и тренировка на ДФ за работа с пожарогасители.  

 

На 09.02.2016 година формированието ни получи отличителна грамота от Главна Дирекция Пожарна Безопастност и Защита на Населението за „Конкретен и съществен принос за осигуряване на пожарната безопастност и защита на населението“ в Националния конкурс „Пожарникар на годината – 2015 г.“ А Росен Спасов от пловдивския отряд стана Доброволец на годината в България.  

От миналата седмица мъжете и жените от Доброволно формирование „Отряд 112“ в Пловдив се радват на голямо дарение от Швейцария. Те бяха оборудвани с 2 макари с по 60 м шлангове, къртачи, разтегачи, ремарке с агрегат за въздух за пневматичната техника, моторни триони, ножици, шлайфове и др. „Новото“ оборудване ще е от голяма помощ за доброволците, които вече дават дежурства заедно с пловдивските огнеборци.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.