Подтепето

евала

21 Фев, 2018

Джип и BMW отнесоха глоби за паркиране в парка

Общинска охрана реагира светкавично на сигнал на Под тепето

Собствениците на двата автомобила са редовно паркиращи в 140-годишната Дондукова градина на Пловдив

Таня Грозданова

Стикери с глоби от по 50 лева получиха собствениците на тези два автомобила, които бяха паркирани на територията на 140-годишната историческа Дондукова градина на Пловдив днес. Това се случи след сигнал на Под тепето по обяд, на който се отзоваха светкавично двама служители и директорът на „Общинска охрана“.  

Зеленият джип Митцубиши бе заснет на същото място от наш репортер и във вторник. Днес – 21.02.сряда, до него се присъедини и BMW-то сив металик. Архивите на Под тепето показват най-малко още два случая от началото на миналата година, когато същите коли са били паркирани на територията ...

» повече
15 Фев, 2018

Айри Мурад се радва на пъровороден син и учи второ висше

Общинският съветник, който имаше проблеми със зрелостния изпит, вече учи и „Здравен мениджмънт“

Наваксвам, коментира той пред Под тепето  

Опитвам се да се справя с всички задачи и наваксвам. Така отговори на репортерски въпрос пловдивският общински съветник от Реформаторския блок Айри Мурад, наричан в местния парламент „гласът на Столипиново“. Припомняме, че той е член на Комисията по образование в Общинския съвет.

Повод за питането „кое е по-лесно: ходжа, съветник, студент или млад татко“ стана случка по време на Кафето на толерантността в Районното мюфтийство, където Айри гордо показа снимки на първородния си син на председателят на Об С Савина Петкова.

Малкият юнак се е родил на 6 февруари, а радостният татко и мама Зейнеб му дали името Фуркан. „Означава "вожд ...

» повече
07 Фев, 2018

Радостни обреди започва брачни консултации

Кампанията „Тя и той в брака“ ще помогнем на хората да са подготвени за живота „след сватбата“

ОП „Радостни обреди“ започва серия от семинари  по брачно консултиране под наслов „Тя и той в брака“. Те ще се провеждат веднъж месечно в периода  февруари - юли 2018г. Всеки един ще бъде на различни теми, обхващащи семейните взаимоотношенията между мъжа и жената, какви сме ние преди и след брака, как се променяме, когато кажем „Да“, как се променя нагласата ни към заобикалящия ни свят, ролите, които играем в брака, сексуалните взаимоотношения преди и след брака и най-важният въпрос - как да бъдем щастливи и удовлетворени и да правим щастлив и партньора ни.  Семинарите са изграден на основата на фамилната и интерперсонална терапия и ще ...

» повече
01 Фев, 2018

Любимият пътен полицай на пловдивските деца получи заслужено отличие

Инспектор Ботьо Гиргинов – Пътна полиция, ОД на МВР – Пловдив с приз от Годишните награди за пътна безопасност

ОУ „Алеко Константинов“ в район „Централен“ и Студентски съвет към Университета по хранителни технологии са другите две отличени пловдивски организации

Любимият пътен полицай на пловдивските деца инспектор Ботьо Гиргинов  е отличен в категория „Кампании и мероприятия за пътна безопасност, насочени към подрастващи, велосипедисти, пешеходци“ на церемонията по връчването на Годишните награди за пътна безопасност за 2017 година. Връчването се състоя в края на януари в столицата в присъствието на Министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Конкурсът "Годишни награди за пътна безопасност" се организира за 7-ма поредна година.

Три от общо 11-те номинации от гр. Пловдив получиха приз: ОУ "Алеко Константинов", гр ...

» повече
29 Ян, 2018

Smarty Kids стартира поредица от безплатни семинари по безопасен интернет за деца в Пловдив

Първият семинар ще започне по време на международния ден за безопасен Интернет - 6-ти февруари

 

Инициатори на поредицата са основателите на Фондация Smarty Kids, Иван Станчев и Георги Балабанов. Те предвиждат няколко семинара, в които да бъде осъществен диалог с децата с цел изграждане на технологична грамотност и култура при използване на съвременните технологии и социални мрежи. Ще бъде обърнато внимание и на погрешното отношение към технологиите, което прави от децата зависими консуматори вместо творци на дигитално съдържание и продукти. Срещите са предвидени за 6-ти,  10-ти и 11-ти февруари в Пловдив.

“Целият живот на нашите деца ще премине под влиянието на интернет и новите технологии. Колкото по-рано детето се научи отговорно и безопасно да използва интернет и да познава възможностите, които ...

» повече
26 Ян, 2018

Със закъснели коледни подаръци изненадаха 16 деца

Със закъснели коледни подаръци НПО „Операция Плюшено Мече“ изненадаха 16 дечица, с които работи Център за обществена подкрепа „За деца и родители“ в Пловдив.

Детски книжки, музикални инструменти, пъзели, конструктори и влакчета зарадваха децата, които не дочакаха да се приберат вкъщи, за да ги разопаковат.

НПО „Операция Плюшено Мече“ за поредна година осигуряват мечтаните подаръци на децата, с които работят Центрове за обществена подкрепа в София и Пловдив, както и Центърът по приемна грижа в столицата.

 

» повече
21 Ян, 2018

Пловдивчанин спаси момче, паднало във водата на Гребната база (СНИМКИ)

Семейната разходка на Асен и Илиана Николови се превърна в спасителна акция

47-годишният Асен Николов не само се оказал на точното място по точното време, но е реагирал адекватно и по човешки. Такива хора заслужават признание.

Съпругата му качи клип, на който се вижда краят на спасителната акция, с която завършила семейната им разходка на Гребната база в събота следобед. Екипът на Под тепето се свърза с нея за повече подробности и разрешение да ползваме кадри.

„Разбира се ...

» повече
08 Ян, 2018

Централен бележи естествен прираст

Повече бебета и над 6500 новорегистрирани в най-стария и най-голям район на Пловдив

Има и четирима столетници

6550 души са си направили адресна регистрация в район Централен през изминалата 2017-а година, това сочат данните на отдел „Гражданска Регистрация и Административно Обслужване“ на районната администрация. Броят на регистриралите се граждани по настоящ адрес за 2017 г. е 4700 или със 750 повече сравнено с предходната година. Броят на жителите, чийто постоянен адрес е в „Централен“ също бележи растеж: 1850 през 2017 г. при 1600 за предходната година.

1100 са актовете за раждане, които отдел ГРАО е издал през 2017г. или с близо 60 повече от 2016 г. Броят на смъртните актове имат известен спад: 1280 през 2017 г. или с 20 ...

» повече
28 Дек, 2017

Не един, а стотици Дядо Коледа на мотори донесоха подаръци на самотни деца и възрастни в Пловдив (ВИДЕО)

Мотобратсвото подари празнично настроение с Рок Коледа в Града на тепетата, кръстосвайки булевардите върху железни коне

На връх Рождество времето бе като на Великден и булевардите в Пловдив заприличаха като в първия пролетен ден. Тогава по традиция малки, големи и още по-големи момчета и мъжки момичета с бензин в кръвта изпълват пътните артерии в Града под тепетата с много адреналин и мощен рев на мотори.

На 25 декември стотици Дядо Коледа, яхнали машините си, развяха бели бради по улиците и заредиха с допълнително празнично настроение утихналия град. Мотористите от пловдивските клубове кръстосаха града, като посетиха два дома за деца и един дом за възрастни хора.

В двата центъра за настаняване от семеен тип “Детска къща” и  “Майка Тереза” рокерите донесоха ...

» повече
16 Дек, 2017

Доброволци от 8 общини извадиха кола от Гребния канал в Пловдив (ВИДЕО)

Сценарият се разви като в касов холивудски екшън с щастлив край (ГАЛЕРИЯ)

Най-мащабната демонстрация на доброволни формирования в страната завърши с призив към законотворците: „ВЪРНЕТЕ ДЕЖУРСТВАТА”

Таня Грозданова

Доброволци от формированията на Общините: Пловдив, София, Белово, Вълчедръм, Панагюрище, Кричим, Казанлък и Смолян показаха умения в овладяването на различни кризисни ситуации в най-мащабната съвместна демонстрация организирана до момента в страната. Зрелищното събитие се проведе на Гребната база в Града на тепетата в събота и събра погледите на публиката.

Сценарият се разви като в касов холивудски екшън с happy end. Лошият герой изскочи с грамаден джип от гората, профуча по велоалеята от северната страна на канала и бутна лек автомобил във водата. После продължи с мръсна газ към Хангарите, мачкайки пешеходци, вряза ...

» повече