Подтепето

евала

13 Окт, 2017

Барбекютата в Лаута са възстановени

Десетки пловдивчани също поискаха за някои паркове в Централен и Западен

Върху бетонните плочи на новоизградените каменни съоръжения личат „кървавите“ надписи  

Речено-сторено! Както обеща кметът на тракийци светкавично възстанови разрушените в началото на седмицата барбекюта в любимия парк Лаута. Новите дори са по-хубави, твърдят съкварталците. Вандалската акция предизвика бурна вълна от недоволство сред обществеността не само в Пловдив, а на национално ниво. И камерите работят! Това написа кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров в социалната мрежа, публикувайки снимки на трите възстановени барбекюта. 

Вижте част от коментарите по темата: „След един вандализъм, отново се гради! Това носи добро послание!“; „На неядящите месо трябва да се обясни, че барбекюто се ползва и за зеленчуци“; „Поздравления за бързата реакция,кмете!“…

След изразените адмирациите ...

» повече
12 Окт, 2017

Над 3 литра кръв събра акция на кмета на „Централен“

В поредната акция за безвъзмездно и доброволно кръводаряване на район „Централен“, се включиха 8 човека и дариха общо над 3,2 л. кръв. Тя се проведе днес преди обяд пред районната администрация на ул. „Христо Г. Данов“.

Според екипа на „Районен център за трансфузионна хематология – Пловдив“ се наблюдава постоянна тенденция за висока активност в кръводарителските инициативи сред гражданите. Централен е сред районите с най-много участници в тази кампания. От центъра изразиха благодарност на организаторите и подкрепата на кмета Георги Стаменов в тази благородна кауза.

От 8.30 до 13.00 ч. всеки от общо 8-те включили се дариха по 450 мл. кръв. Сред тях имаше както служители на администрацията, така и жители на района. Кампанията премина успешно и без причини ...

» повече
09 Окт, 2017

Принц на бял кон дойде за девойка от пловдивско село

снимки: Виделина

Нели от Войсил плака под дъжда, а принцът ѝ си забрави словото

Накрая всичко завърши с „Да!“

Романтична история разтърси в дъждовната събота иначе с нищо невлизащото в новинарския поток пловдивско село Войсил. Докато дъждовните сълзи не даваха вид да спрат скоро, към потока им се включиха и сълзите от щастие на една влюбена млада дама. Коя ли пък не би плакала пред вида на принц на бял кон, който коленичи на мегдана?!

Това е историята на 29-годишните Ники Шарков от Пазарджик и Нели Тилева от Войсил, разказват я колегите от пазарджишката медия Виделина. Такива приказни истории в днешния сив и забързан свят са редки, затова си заслужава да я разпространим и из родната околия на девойката.

Жителите на пловдивското ...

» повече
03 Окт, 2017

Христо Бонев дари 75 кашона с кроасани и солени закуски на 3 клиники в УМБАЛ „Свети Георги“

Христо Бонев Снимка от официалната интернет страница на ФК „Локомотив Пловдив“

По своя дългогодишна традиция футболната легенда Христо Бонев дари днес 60 кашона с кроасани и 15 кашона със солени закуски на три от клиничните звена в УМБАЛ „Свети Георги“ – Клиниката по педиатрия и генетични заболявания, Клиниката по детска хирургия и Клиниката по кардиохирургия.

Известният пловдивчанин многократно през годината изненадва пациентите – както по време на празници като Коледа и Великден, така и в обикновени делнични дни. Работещите в болницата и пациентите изказват благодарността си за това последователно и безкористно дарителство.

» повече
01 Окт, 2017

Сандвичите на Ути: И да не си гладен – ядеш (ГАЛЕРИЯ)

Скара, подобна на изобретение на Да Винчи, удиви минувачите по Главната

Майсторът на черпака даде мощен старт на Седмицата на благотворителността под тепетата

Екипът прави вкусотии часове наред под дъжда в центъра на Пловдив

Таня Грозданова

С огромна гега, вместо черпак, идеално изгладена униформа, голяма усмивка и много мерак харизматичният Ути Бъчваров часове наред води на живо под дъжда кулинарно благотворително шоу в помощ на Центъра за деца с аутизъм в Пловдив.

Скара, подобна на изобретение на Леонардо Да Винчи, удивяваше минувачите по Главната в съботния ден. Грамадната метална конструкция по нищо не напомня на съоръженията, които напоследък е модерно да се наричат „барбекю“. Изобретението събира погледите с височина форма, конструкция и привлича с топлина в хладния есенен ден.

Няма ...

» повече
28 Сеп, 2017

Рекорд на Соня Йончева в програмата на Метрополитън опера

Българската оперна прима участва с три главни роли в новия сезон на Метрополитън опера

Благодарение на сателитните прожекции, българските зрители ще гледат Соня Йончева заедно с целия останал свят

Четвъртият сезон в България на “Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк” се завръща със звездна година за оперната ни прима Соня Йончева. Тя поставя своеобразен рекорд в историята на програмата “Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк”: един сезон, три опери, три главни роли - на Тоска и Мими в класическите произведения на Пучини “Тоска” и “Бохеми”, и на Луиза в “Луиза Милер” на Верди, където българското сопрано ще пее с Пласидо Доминго. В две от оперите - “Тоска” и “Луиза Милер” - диригент е знаменитият Джеймс Ливайн.

Сезон 2017-2018 на “Метрополитън опера ...

» повече
28 Сеп, 2017

Вълчан Петров със заслужено звание – Почетен гражданин на Пловдив

ОбС гласува единодушно предложението на кмета

Маестро Вълчан Петров е удостоен със званието Почетен гражданин на Пловдив. Предложението дойде от кмета инж. Иван Тотев, по повод 70-годишния юбилей на големия пловдивски творец. Общински съвет го гласува на днешното си редовно заседание с пълно единодушие.

Припомняме, че художникът отбеляза своя 70-годишен юбилей през май месец с изложба в Градската художествена галерия, на откриването ѝ присъства и градоначалникът. Тогава, благодарейки за поздравителното слово на Тотев, маестрото използва момента да напомни едно обещание, което Тотев даде преди повече от година. Кметът обеща на художника, че ще положи всички усилия, за да възстанови тютюневия склад на „Одрин“ 8, в който има стенописи на Вълчан Петров.  Припомняме, че светилото в българската живопис бе на място ...

» повече
27 Сеп, 2017

160 български филма влизат в афиша на Кино Космос

снимка: архив от Нощ 2016

Публиката ще седи на дървени стъпала, допълнителна екстра ще е електронна читалня

Цялата дигитализарана филмотека на Народна библиотека „Иван Вазов“, която съдържа 160 български филма ще влезе в афиша на Кино Космос. Идеята се роди днес по време на обща пресконференция в Заседателната зала на Община Пловдив на кмета Иван Тотев и директорът на Библиотеката Димитър Минев, където бяха представени новостите в Пловдивската народна библиотека.

"Сега ми се роди страхотна идея, може да направим киното филиал на НБ "Иван Вазов", за да може хората да имат достъп до електронното съдържание на библиотеката, нещо като електронна читалня", сподели той.  

Сашо, Можем ли да го направим? – обърна се Тотев към зам.-кмета по култура Александър Държиков и той отвърна „Да“.

Да, може ...

» повече
24 Сеп, 2017

Пловдивчанин спечели детските байк серии

Младата надежда в планинското колоездене Иван Коцев продължава да бележи успехи. 11-годишният пловдивчанин спечели петия финален кръг от детските байк серии, които се проведоха в Боровец.

Иван успя да изпревари всичките си съперници във възрастова група 10-12 години. Преди това в Ловеч на състезанието „Деца на колела“ стана втори в категорията си.

Детските байк серии се провеждат за втора поредна година, а участниците показаха силен характер и голяма доза смелост. Трасето в Боровец байк парк се слави като едно от най-трудните в страната. За детския старт дължината му беше 1,5 км с денивелация около 200 метра. Състезателите бяха затруднени допълнително от сухото време и трябваше да покажат отлична техника, преминавайки десетки скокове, дупки и корени. Повечето от тях се ...

» повече
22 Сеп, 2017

Срещу 5 кг стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга

Организаторите на кампанията „Стара хартия за нова книга“ се обединяват около идеята, че е важно всяко дете още от ранна възраст да се научи да полага грижи за природата, да събира разделно отпадъците и да има специално отношение към книгата и четенето.

Община Пловдив е домакин на инициативата за втори път. На 23 септември на пл. „Стефан Стамболов“ между 10,00 и 14,00 ч. всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 кг стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор, както и подаръци от партньорите на празника. Организаторите от „ЕКОПАК България“ АД и Книжен център „Гринуич“ напомнят, че колкото повече стара хартия съберат децата, толкова повече дървета ще спасят от изсичане. „Стара хартия за ...

» повече