АктуалноБългарияГласовеИзпод тепетоМненияНовиниПод лупа

Тони Симидчиева: Нека има паметници и за хубавото, и за лошото, за да се учим от това

Не е естетически, но може да се направи, смята председателят на Регионалната занаятчийска камара в Пловдив

Таня Грозданова

За това, че паметникът в градинката до Енергото ще бъде премахнат с обновяването на парка, от Под тепето алармирахме още през 2017-а година. На 10 януари м.г. година, когато се навършват 21 години от началото на протестите пред Народното събрани от 1997 година, така наречените Януарски събития, отново напомнихме за това. В понеделник кметът на Пловдив Иван Тотев обяви официално, че Община Пловдив има намерение за премахване на  Грамадата на нашето недоволство от Дондуковата градинка.

В Града под тепетата през последните години администрацията премахва дори произведения на изкуството, които не притежават епитета „съгласувани“. Проектът за реконструкция на парка върви между ведомствата от 2012 година, но нито на управата тогава, нито на тази сега и е дошло на ум „да съгласува“ Грамадата. Освен това на никого от създателите ѝ – гражданите на Пловдив, не му е трепнала инициативата да го поиска от избраниците си.

Замислете се защо камъните се топят?!

Потърсихме едно от знаковите лица на СДС в Града под тепета – Тони Симидчиева, за коментар по темата.

Вярно, Грамадата не е естетически добре направена, а и е разрушена през годините, коментира председателят на  Регионалната занаятчийска камара.

„Личното ми мнение е, че там трябва да има паметен знак от онези събития. Нека се проведе конкурс, архитекти и скулптори, които да предложат стилизирана купчина с камъни. Нека има паметници и за хубавото, и за лошото, за да се учим от това.“

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Това ако е знаково лице, значи , че тотално не познавате историята на прехода в града ни . Същата дама към този момент няма нищо общо със синята идея. Тя се появява по-късно след 2005 г . в СДС, преди това е гравитирала в средите на ВМРО . Покрай софрите около Чомаков и Стоянов се ориентира към СДС , и попада в Общинския съвет . Знаковото е , че е винаги около управленската трапеза !

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина