АктуалноВластГласовеГрадътИзбориКултураМненияНовини

Общински съвет засилва контрола върху УС на „Пловдив 2019” след изненадващ удар на опозицията в ОбС

Контролният съвет на фондацията с повече правомощия след приетото предложение на Веселина Александрова от Демократична България

Общински съвет ще засили контрола върху решенията на Управителния съвет на „Пловдив 2019”, след като на днешната сесия  предложение на опозицията в лицето на Веселина Александрова бе прието изненадващо с 25 гласа. Тя поиска промяна в текста на Учредителния  акт на фондацията и не бе подкрепена само от съветниците на ГЕРБ и ВМРО. Промяната в устава изрично урежда правомощията на членовете на Контролния съвет за изпълнение на задълженията му. В него влизат Веселина Александрова, Стефан Послийски и Ангелина Топчиева, като вторият не подкрепи със „За” предложението на съветничката от Демократична България с мотива, че Контролният съвет трябва да се занимава само с протоколите и документите, идващи от УС, а не да влияе пряко на дейността му. До тази развръзка се стигна, след като представител на Контролния съвет Веселина Александрова отиде на едно от заседанията на Управителния съвет на фондацията, но бе изгонена от тях единодушно.

С въведените промени контролиращите ще могат да присъстват на заседанията на Управителния съвет, но без право на глас, а негови членове ще могат да бъдат освобождавани при системно неизпълнение на задълженията им.

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

6 коментари

    1. Много си прав, че освен счетоводителски контрол върху БУМАЩИНАТА и аритметиката, ПО СЪЩЕСТВО ВЪРХУ СЪДЪРЖАНИЕТО НА „ПРОЕКТИТЕ“ НА ОРТАЦИТЕ ПО „ПРОГРАМАТА“ СЛЕДВА ДА СЕ ГЛЕДА КРИТИЧНО И ВЗИСКАТЕЛНО.
      Allegro KITSCHoso преобладава, с гърчове и изг7зици.
      Това не е култура, а културоПОДОБЕН СИВ ПОТОК.
      Трябваше изобщо да прекратят идиотското „Наследство“, ама нали на „новия“ дърдорко мозъклия му е по-лесничко да кара по инерция от …инджинеринга…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина