АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

Областният събра превозвачите от Градския транспорт

Иван Тотев, Здравко Димитров и превозвачи обсъждат проблемите на автобусните линии

Само ден след заплаха, отправена от транспортните фирми, че са пред фалит, ако не бъдат променени условията, при които работят, те бяха събрани на среща с институциите – областна управа и общинска администрация. Здравко Димитров извика бизнесмените, заедно с кмета Иван Тотев и заместника му Златин Велев.

Фирмите поискаха увеличение на субсидиите с поне 1 млн лева. Според тях, те в момента работели на загуба. Кметът Иван Тотев обаче коментира, че субсидия не може да се дава просто така, без аргументация за качествена услуга и реална нужда от допълнително доплащане, извън предварителните договорки.

В последните седмици кметът влезе в полемика с фирмите, тъй като ги разкритикува за непускане на климатиците в жегите. Той заплаши фирмите с глоби, ако в автобусите е по-горещо и климатиците не се включват, както е по договор.

Резултатите от срещата ще станат ясни по-късно. Срещата в офиса на Здравко Димитров се случва под зоркия поглед на Бойко Борисов, който гледа в генералска униформа от маслен портрет в златна рамка.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина