АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

Дават допълнителни 500 хиляди лева на превозвачите от градския транспорт

За 2019 г. общината ще плати общо 6 450 000 лева за компенсации

Средствата ще дойдат от проекта за изграждане на плувен комплекс с 50-метров басейн

Иво Дернев

Допълнителни 500 хиляди лева за компенсации ще получат превозвачите от градския транспорт с решение на общински съвет. Тази седмица местния парламент трябва да приеме предложението на кмета Иван Тотев да дофинансира услугата с половин милион лева. То идва след като „Консорциум „Пловдив- 2017”, изпълнител на обществената поръчка за услуга за пътнически превози по градските автобусни линии, иска с писмо увеличение на средствата за компенсиране на преференциалните пътувания на граждани за покриване на загубите на транспортните оператори.

От консорциума уточняват, че финансовите проблеми са породени от завишаване на средствата за работни заплати, повишение на цените на горивата, допълнителни разходи за оборудване на нови автобуси с валидатори, информационни табла и GPS устройства, както и допълнителни преференциални пътувания въведени с електронната система на таксуване, които не са включени в другите средства за компенсиране. Припомняме, че решението за увеличаване на средствата за оператори от градския транспорт бе решено след обща среща между собствениците на фирмите и кмета Иван Тотев. Тя бе инициирана от областния управител Здравко Димитров.

Предвидените в бюджета за тази година средства за компенсации на вътрешноградския транспорт са 5 950 000 лева. Предложението е средствата да се завишат с половин милион, който да дойде от проекта за изграждане на плувен комплекс с 50-метров басейн. Така, за 2019 г., общината ще плати общо 6 450 000 лева на превозвачите за компенсации.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина