АктуалноГрадътНовини

С няколко хиляди души е пораснал Централен от началото на 2018

Таня Грозданова

Най-големият по територия и брой население район в рамките на Община Пловдив – „Централен“ продължава да увеличава жителите си. Това стана ясно по време на отчитане на третата година от мандата на райкмета Георги Стаменов.

Само от началото на тази година до края на месец октомври в администрацията са направени 6000 нови адресни регистрации. За сравнение през същия период на изминала година новите адресни регистрации в кметството са били с 300 по-малко. Статистиката отчита за тогава 5700 нови адресни регистрации.

През последните 2-3 години в район Централен се раждат средно около 1000 деца годишно. Припомняме, че през пролетта от кметството започнаха да  инициатива за насърчаване на раждаемостта. Всяко семейство с бебче, проплакало на територията на района, получава  специално поздравително писмо от районния кмет. В съответствие с цвета на акта за раждане – розов за момиче и син за момче – са и бланките на поздравителните адреси. В папките с логото на общината има и друг подарък – талон за отстъпка в голяма верига бебешки магазини.

340 бебета са проплакали в района от началото на годината само до средата на месец май, което е почти същото като през миналата година, тоест тенденцията се запазва, коментираха  пред Под тепето от служба ГРАО.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина