АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

ЕГ „Иван Вазов“ първа в страната трансформира учебния процес с Google G suite и Chromebook

Министърът на образованието и науката ще бъде специален гост на официалния старт на инициативата на 12 април

Пловдивската ЕГ „Иван Вазов“ внедри облачната платформа Google G suite за образованието. С реализирането на проекта „1:1“ всеки ученик и учител вече разполага с електронен профил в домейна на организацията. С това гимназията става първото училище в България, в което може да се учи навсякъде и по всяко време. Технологичен партньор на проекта е Acer, официален партньор на Google for Education в България, чрез инициативата си “Acer за образованието“.

„Внедрената високотехнологична платформа ще трансформира целия учебен процес, поставяйки фокус върху ученика и променяйки изцяло учебната среда. С тази значима стъпка издигаме сътрудничеството, технологиите, свободното общуване и индивидуалността в стандарт за нашето училище“, коментира Вихра Ерамян, директор на ЕГ „Иван Вазов“.

В рамките на проекта на учениците от една паралелка на гимназията са предоставени преносими компютри Chromebook, работещи под ChromeOS. С това 26-ма ученици разполагат с 26 преносими компютъра и заменят учебника с ново учебно съдържание в облака. До 2023 г. всички 1200 ученици в училището ще използват личен Chromebook, с което моделът ще бъде валидиран за целия петгодишен курс на обучение в гимназията.

По проекта „1:1“, продължил две години, са внедрени облачни технологии и безжична училищна мрежа, като технологичното решение е изцяло съобразено с изискванията на нормативната база. 23-ма учители от гимназията са сертифицирани по международни програми за внедряване на образователни технологии.

Официалният старт на новата образователна технологична инициатива ще бъде даден на 12 април от 10:00 часа в ЕГ “Иван Вазов”. Специални гости на събитието ще бъдат министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и екип на Министерството на образованието и науката.

Проектът е реализиран в партньорство с Община Пловдив, Център за творческо обучение и Acer България.

За Google G suite:

Google G suite за образованието е специална версия на популярния пакет приложения за продуктивност G suite. Тя е напълно безплатна за училищата и предлага “бизнес” варианти на Google диск, формуляри, календар, сайтове и Gmail.

За „Acer за образованието“:

Инициативата „Acer за образованието“ осигурява подкрепа на училищата и институциите при въвеждането на среда за обучение, изградена на иновацията и сътрудничеството, за да могат те да посрещнат предизвикателствата на 21-и век. Предлагайки най-добрите технологии, образователно съдържание и решения, цел на „Acer за образованието“ е да помогне на учителите и образователните институции да превърнат учениците в проактивни, почтени и социално отговорни личности, които да станат лидерите на утрешния ден.

Предлагайки 360-градусова напълно завършена екосистема, „Acer за образованието“ събира в едно хардуер, софтуер, иновативни технологии, обслужване и партньорска мрежа, за да удовлетвори изискванията на училищата на бъдещето.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

12 коментари

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина