Подтепето

айляк

30 Мар, 2017

Запазват концепцията на Конюшните на Царя

Фирма Виамед Груп е взела култовото място в Стария град

Договорът с общината е за срок от 5 години срещу наем от 1000 лева месечно без ДДС

Наемателите: Правим нова многофункционална сцена, ще предлагаме отлична кухня

1000 лева наем на месец без ДДС и договор за пет години. Такива са параметрите, при които общината и новият наемател на Конюшните на Царя - Виамед Груп, са стиснали ръце. Отделно дружеството ще трябва да плаща за всяка маса за открито сервиране и да поддържа обществената тоалетна. Договорът за наем включва както Големите Конюшни, така и горната тераса, известна като Малките Конюшни, където имаше втори бар и маси до преди две години.

Търгът е приключил още миналата година, като в момента стопаните на култовото място в Стария град се подготвят за ремонт. Свързахме се с управителя на дружеството Панайот Таргов. Той обясни, че концепцията на Конюшните на Царя се запазва напълно. Там ще се случват много културни събития, подчерта той. Сцената, оставена от предишния концесионер, в момента е силно увредена. Сегашните наематели възнамеряват да изградят нова многофункционална сцена, на която да се провеждат концерти, театрални представления и дори кино събития. Ще има и заведение, разбира се, като акцентът в него ще е добрата кухня. Ще акцентираме на качествената храна, каза Таргов пред Под тепето.

Няма направени коментари
Още от рубриката "айляк"

Подобни новини

13 Юни, 2018

Куиз „Европа и Европейски съюз“ в Конюшните в Стария град

Въпросите ще бъдат с различна трудност в области култура и културно наследство, литература, кино, наука, спорт

Областен информационен център (ОИЦ)-Пловдив кани на първия по рода си майсторски куиз на тема „Европа и Европейски съюз“. Събитието ще се състои на 13.06.2018 г. (днес) от 21:00 ч. в Конюшните на царя (ул. „Съборна“ №40) в гр. Пловдив. Организатор на инициативата е Областен информационен център-Пловдив.

Участниците ще бъдат групирани в отбори между 3 и 8 човека. Те ще проверят знанията си по темата в общо 5 кръга. Въпросите ще бъдат с различна трудност в области култура и културно наследство, литература, кино, наука, спорт и други. В зависимост от резултатите и класирането, участниците ще получат различни награди, осигурени от ОИЦ-Пловдив.

» повече