Подтепето

айляк

11 Ян, 2017

Със сноуборд в сърцето на града

Ентусиаст се пързаля на стълбите на площад Съединение, фенове на зимните спортове с нощни карания по тепетата

Рибарите също се възползват от снега и студеното време

Фенове на зимните спортове се възползват от страхотния сняг дори в градски условия. Сноубордисти извадиха дъските и се пуснаха на фрийрайд турове в сърцето на Пловдив. Ентусиаст превърна меката на скейтбордистите през лятото- площад Съединение в импровизирана сноуборд писта, пързаляйки се по стълбите в полите на паметника.

Негови колеги пък предпочетоха тепетата. Няколко вечери подред запалени бордисти се пускат от върха на Младежкия хълм до подножието му. Тепето има достатъчно сняг, за да играе ролята на мини планина с чудесни условия за екстремен сноуборд. Няма единствено лифт, който да ни качва догоре, коментират те.  

Бунарджика също предоставя страхотни условия за зимни спортове. Няколко импровизирани сноуборд писти и куп наклони за шейни събират деца и възрастни дори по тъмно. Три са основните места за спускане, като това за бордисти в полите на хълма е между паметника на Левски и обществената тоалетна. Тази вечер по бялата покривка там летяха със сноубордите си три момчета. Има и направена шанца за екстремни скокове.

Спускане в Стария град през 2012г.Припомняме, че в големия сняг през 2012г., дори Стария град стана писта за сноуборд. Тогава неколцина смелчаци се спускаха по наклонените калдъръмени улички, а Под тепето засне тази зимна приказка (Виж текста по-долу).

От снега и студеното време максимално се възползват и запалените рибари. Въпреки минусовите температури, коритото на Марица приютява десетки въдичари всяка сутрин. В това време кълве много, а и не ни е студено. Идеята за самия риболов ни топли, казват те.

Няма направени коментари
Още от рубриката "айляк"

Подобни новини

15 Ян, 2017

Бунарджика се превърна в зимен курорт (СНИМКИ)

                                                              

Снежни човеци населиха тепето

Последният уикенд от дългата ваканция изкара семействата да се порадват на снега, не е задължително да имаш шейна, за да се спускаш на пързалката

Може би администрацията на града трябва да помисли и за новото предназначение на тепетата през зимата, дали да не инвестира в едно оръдие за сняг

През последните няколко дни запалените по зимните спортове пловдивчани доказаха, че не е необходимо да ходиш в планината, за да практикуваш. Даже сноубордистите си намериха плацдарм не само на тепетата, а и на площад „Съединение”. Оказа се, че Пловдив може да се радва на снега, а любимите тепета се превърнаха в алтернатива на ски курортите.

 

Последният уикенд от дългата ваканция изкара семействата с деца на Бунарджика, а ...

» повече
09 Фев, 2012

Бистра и Анастас: Сноуборд в градски условия? Велико е!

Image title
Сноуборд в Стария град! Велико е! Така Бистра и Анастас се спуснаха по пистата край Античния. Двамата чули за великолепните условия за зимни спортове от приятели и решили да се позабавляват след тежкия работен ден. Тя летеше върху дъската си по относително полегатата част от трасето, той демонстрираше чалъми на снежната рампа. При опит за пирует на 360 градуса дори изви дъската си в камък, но тя оцеля. Тук не е алтернатива, тук е дисциплина в приказен курорт. Сноубординг в градски условия, без лифт карти, без чайни, в които бирата е 5 лева.Image title
Отличен наклон, страхотен сняг и много емоции, обясни Бистра. И подчерта, че сноубордът по възвишенията вече е мания в Пловдив.

Имаме невероятни тепета. Рядко ги използваме дори ...
» повече