Пловдив като БГ Холивуд- трета филмова премиера за седмица

Живот

Екипът на „Дамасцена” представи новата българска продукция

Този филм е притча за светлината, каза режисьорът Тодор Анастасов

Любен Чаталов: Когато се научим да запълваме дупките пред дома си, ще има за всекиго всичко

Пловдивските киномани се чувстват като в БГ Холивуд в последната седмица. Трета голяма филмова премиера само за седем дни се случи тази вечер под тепетата. След бляскавите представяния на „Вездесъщият” и „Възвишение”, днес с публиката в града се срещна голяма част от екипа на новата българска лента „Дамасцена” . Режисьорът Тодор Анастасов, актьорите Любен Чаталов, Димитър Баненкин и Троян Гогов, продуцентът и сценарист Мария Лалева дойдоха в кино Eccoplexx за пловдивската премиера на продукцията.

Филмът е за светлината в нас. За добротата в нас. Той е притча за светлината, каза режисьорът на „Дамасцена” Тодор Анастасов. Той благодари на целия снимачен екип и на всичките 56 актьори, застанали пред камера. Но не пропусна и онези над 1300 статисти, участвали в заснемането на може би най-мащабните масови сцени в новата родна кино история. Голямо уважение за хората от Розова долина, която си е действащо лице. След всеки снимки аз съм им стискал ръката на хората. На всеки един от тях съм казал „Благодаря”. И на розите. И на тях съм казал „Благодаря”, защото и те са действащи лица, каза Анастасов преди прожекцията тази вечер.

Много се радвам, че правя това, което харесвам. А то е кино. За този филм заставам с абсолютно чиста съвест. Моята роля е малка, но мисля че е важна- играя бащата на главния герой. Не се срамувам от нито един кадър. Казвам го, защото напоследък много хора правят кино, което в последствие не искат да споменават, че са правили. Защото са направили нещо, което не е гледано, видяно и харесано. Аз съм спокоен и щастлив, тъй като филмът стана така, както си го представях, каза големият Любен Чаталов.

Целия текст и пълната галерия в КАПАНА.БГ

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.